Onnittelut 4-vuotiaalle!

4 vuotta

Osallistuin töissä eilen tilaisuuteen Digital Identity – How to develop and protect it, jossa mm. Esko Kilpi, Janne Jalkanen ja muutama Nokian turva- ja tietoturvahenkilö keskustelivat aiheesta hiukan eri lähtökohdista ja näkökulmista.

Yksi moneen kertaan sivuttu aihe oli Facebook, sen mahdollisuudet ja sen turvallisuus ja turvattomuus, mutta myös blogeja ja wikejä sivuttiin. Janne Jalkanen esitteli omia identiteettejään netissä, joita oli kymmeniä. Omalta osaltani niitä ei sentään taida löytyä kuin tämä blogi, profiilit Facebookissa ja Linkedinissä, aktiviteettini Huuto.netissä ja alle viisi sähköpostiosoitetta. Turvallisuuteen liittyen tilaisuudessa pohdittiin mm. erovaisuuksia siinä, että monet ihmiset kautta aikojen ovat mielellään kertoneet itsestään noin kaiken, jos heistä on haluttu tehdä juttu Kuka on kukin -kirjaan – ja näissä kirjoissa tiedot säilynevät vielä pitempään kuin netissä. Pohdittiin myös sitä, että itse kunkin internet-historia ei ole omassa hallinnassa – myös muut voivat kirjoittaa Sinusta asioita nettiin – ja puhujat suosittelivatkin, että kannattaa ajoittain googlata itseään, jotta myös itse tietäisi mitä netissä Sinusta on! Tilaisuus käsitteli myös sitä, että meillä voi olla useita identiteettejä netissä, jotka voivat ainakin jossain määrin olla toisistaan erillään, työidentiteetti, henkilökohtainen identiteetti, ehkä vielä tiettyihin harrastuksiin liittyviä identiteettejä.

Tämä blogi täyttää tänään 4 vuotta – ja edustaa siis henkilökohtaista identiteettiäni. Tai henkilökohtaista identiteettiämme, onhan tämä minun ja Lassen yhteinen blogi, vaikka minä tätä enimmäkseen kirjoitankin, Lassen osuus painottuu enemmän tekniseen toteutukseen.
Nettifiksuutta tässä blogissa on näinä vuosina edustanut taustalla oleva ajatus, että kaikki minkä kirjoitat, on julkista ja myös työtoverisi ja asiakkaasi saattavat päätyä sitä lukemaan. Ja muista ihmisistä olen käyttänyt korkeintaan etunimiä – ystävät ja sukulaiset toki tietävät useimmiten kenestä on kyse, mutta emme ainakaan merkittävässä määrin tule blogia kirjoittaessamme kirjoittaneeksi muiden ihmisten internet-historiaa.

Vuosi 2008

Iso osa vuoden 2008 muista kuin matkajutuista (ja tämä blogin syntymäpäiväjuttu) on sittemmin jo poistettu, mutta kaikki vuoden 2008 aikana julkaistut jutut voit halutessasi lukea tästä pdf-dokumentista.
Huomaa, että siinä olevat linkit eivät pääosin kuitenkaan enää toimi.

Tags from the story
Join the Conversation

2 Comments

 1. says: Eero

  Heips,
  Mielestäni kivat sivut ja sivuilla tulee vierailtua enemmän tai vähemmän aktiivisesti. Toisinaan kirjoitat aika avoimesti omasta elämästäsi…. Voisiko kirjoituksia laajentaa eri näkökulmiin. Lukisin mielelläni Sinun kannanottojasi ”päivänpolttaviin” asioihin.
  Onnittelut 4-vuotiaalle:-)
  //Eero

 2. says: Jaakko

  Moi ja onneksiolkoon 4v!
  Kiva sivujasi on lukea, vaikka osaltani on jäänyt satunnaiseksi. Kommentoinnit jäävät tosin vähiin, johtuneeko Eeron mainitsemasta syystä, ettet kommentoi paljoa päivänpolttavia asioita.

Leave a comment
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *