Euroopan ytimessä ennen EU:ta (Belgia, Luxemburg)

Bryssel

Osana pientä projektiani matkakuvia 100 maasta lähdin etsimään kuvia Belgiasta ja Luxemburgista.
Ja vaikka olen käynyt Belgiassa yli 10 kertaa ja Luxemburgissakin ainakin 3 kertaa, niin ainoat valokuvat löytyivät vuonna 1990 tehdystä turistimatkasta. Muut matkat ovat olleet työmatkoja – tai liittyivät siihen (1996) kun harkitsin joitakin työpaikkoja komissiossa, enimmäkseen ajalta ennen pienikokoisia digikameroita tai kännyköitä, joissa on mukana kamera. Eikä noita kuvia vuoden 1990 matkaltakaan ollut kovin paljoa – filmikameroiden ja erikseen kehitettävien kuvien aikaan ei niitä otettu kevyin perustein joka kadunkulmassa …

Maaliskuun alussa 1990 vietimme siis osan talvilomaamme Brysselissä ja Luxemburgissa. Brysselissä kävimme jopa, kaupungissa ensimmäistä kertaa käydessämme, kaupunkikiertoajelulla (Parlamenttitalo, Kuninkaanlinna, Cinquantenairen kolmoiskaari, silloisen EEC:n rakennukset ja tietysti, Manneken Pis. Kävimme myös Atomiumissa, vuoden 1958 maailmanäyttelyä varteen rakennetussa jättiläisatomissa. Ja kiersimme tietysti ostoskatuja ja ostoskeskuksia.

Mannekin Pis Mannekin Pis ja turistiAtomium
Pirkko Atomiumin sisällä Lasse ja punotut puut Brysselissä kuninkaanlinnan edessä

Luxemburgissa kävimme päiväretkellä junalla ja yritimme tarkkaan seurata, että koska yritämme rajan, mutta ei onnistunut, maiden välistä rajaa ei junasta onnistunut havainnoimaan (eli oli liikkuminen maasta toiseen jo silloin tuolla alueella melko sujuvaa). Luxemburgin rautatieasemalla menimme vaihtamaan rahaa, tarkoituksena saada Belgian frangien tilalle Luxemburgin frangeja, mutta katsoivat meitä siellä vähän ihmeissään – sama raha kävi jo silloinkin molemmissa maissa. Luxemburgissa kävimme katsomassa kasematteja – ja pienen kaupungin ostoskatuja. Vuonna 1990 Villeroy & Bochin astioita ei saanut jokaisesta Anttilasta vaan niitä ostettiin oikeasti tuliaisina Luxemburgin tai Saksan matkoilta.

Radio Luxemburg
Radio Luxemburg

Luxemburgin kasematit

Tags from the story
,
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *