Kypros

Keväällä 1991 ostimme elämämme (toistaiseksi) ainoan äkkilähdön määrittelemättömällä majoituksella. Kohteena keväinen Kypros ja siellä Aiya Napa ja matkaseurueena lisäksemme Pirkon sisko Asta.
Määrittelemätön majoitus ei osoittautunut 3 hengen seurueelle ihan toimivaksi – lisävuode ei käytännössä mahtunut huoneeseen ja pienellä väännöllä saimme sitten toisenkin huoneen, muistaakseni.

Matka oli poikkeuksellinen myös sikäli, että osan matkasta vietimme oikeasti rannalla, joka oli etenkin Astalle mieleen, mutta retkeilimme myös bussilla Larnakassa, pyörillä Paralimnissä ja mopoilla Fig Tree Bayssa. Kävimme myös näköalapaikalla katsomassa Kyproksen turkkilaiselle puolelle Famagustaan, mutta rajaa emme ylittäneet – ehkei sitä saarella olisikaan voinut ylittää, enkä tuolloin, 1991, vielä laskenut monessako maassa olen käynyt.

Mieleen tältä matkalta jäivät myös läheisen, paremman, hotellin nurmikolla pummilla oleilu – ja äkkilähtö sieltä, kun sadettimet yllättäen käynnistyivät. Ja optimointi rannalta paluun, suihkussa käynnin ja Sunwings -hotellin Happy Hourin hyödyntäminen drinkkeihin: Lasse kävi nopeasti suihkussa ja tilasi juotavat kolmelle, kullekin 2, kun niitä sai 2 yhden hinnalla ja minä ja Asta liityimme joukkoon vasta hetken päästä!

Vappuviikko Aiya Napassa 1991: Pirkko, Lasse ja Asta
Vappuviikko Aiya Napassa 1991
Opiskelua rannalla :-)
Opiskelua rannalla :-)

Miten sitä onkin voinut näissä sandaaleissa pyöräillä? Moottoroitua pyöräilyä Fig Tree Bayhin ja Famagustaa katsomaan

Famagusta
Famagusta, Kyproksen turkkilaisella puolella – mutta siis vaan nähtynä kreikkalaiselta puolelta, emme ylittäneet rajaa (olisikohan sitä voinut edes saarella ylittää?)
Tags from the story
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.