Kypros

Keväällä 1991 ostimme elämämme (toistaiseksi) ainoan äkkilähdön määrittelemättömällä majoituksella. Kohteena keväinen Kypros ja siellä Aiya Napa ja matkaseurueena lisäksemme Pirkon sisko Asta.
Määrittelemätön majoitus ei osoittautunut 3 hengen seurueelle ihan toimivaksi – lisävuode ei käytännössä mahtunut huoneeseen ja pienellä väännöllä saimme sitten toisenkin huoneen, muistaakseni.

Kypros (Klikkaa kuvaa nähdäksesi lisää kuvia.)

Matka oli poikkeuksellinen myös sikäli, että osan matkasta vietimme oikeasti rannalla, joka oli etenkin Astalle mieleen, mutta retkeilimme myös bussilla Larnakassa, pyörillä Paralimnissä ja mopoilla Fig Tree Bayssa. Kävimme myös näköalapaikalla katsomassa Kyproksen turkkilaiselle puolelle Famagustaan, mutta rajaa emme ylittäneet – ehkei sitä saarella olisikaan voinut ylittää, enkä tuolloin, 1991, vielä laskenut monessako maassa olen käynyt.
Mieleen tältä matkalta jäivät myös läheisen, paremman, hotellin nurmikolla pummilla oleilu – ja äkkilähtö sieltä, kun sadettimet yllättäen käynnistyivät. Ja optimointi rannalta paluun, suihkussa käynnin ja Sunwings -hotellin Happy Hourin hyödyntäminen drinkkeihin: Lasse kävi nopeasti suihkussa ja tilasi juotavat kolmelle, kullekin 2, kun niitä sai 2 yhden hinnalla ja minä ja Asta liityimme joukkoon vasta hetken päästä!

Artikkelin avainsanoja