Tahiti ja Moorea

Päivitetty 18.12. – Lisätty linkit Ranskan Polynesian kuvia sisältävään kuva-albumiin. Kuviin pääset myös klikkaamalla mitä tahansa jutun kuvaa.

Pääsiäissaarilta lensimme yölennolla Tahitille, lentoaika n. 6 tuntia, mutta lentoaikataulu 00:05 – 00:55 ja kun saimme mukavasti väljässä LANin Boeing 767 -koneessa nukuttua jo melkein yhdet yöunet ja sitten sen jälkeen toiset Papeeten SAS Radissonissa 02:00 – 08:00 niin pääsimme jatkamaan lomaamme Tahitilla ja mooreassa ihan virkeinä.

20131106-141120.jpg

Papeetessa ehdimme ennen Mooreaan siirtymistä (1/2 tunnin lauttamatka) käymään yksityisretkellä taksilla bongaamassa Point de Venuksen majakan ja HMS Bounty -laivaan liittyvän muistomerkin.
Moorealla siirryimme viettämään tämän maailmanympärimatkamme leppoisinta osuutta, 3 vrk samassa paikassa eikä muita retkiä kuin erikseen varaamamme veneretki saaren rannoille (ettei nyt ihan tylsistyttäisi).
Hotellimme Pearl Resort Moorealla, vaikka vaan kolmen tähden hotelli onkin, vastaa mielikuvaa luksuslomakohteesta eteläisellä Tyynellämerellä: valkoista hiekkaa, palmuja, lehväkattoiset bubgalowit meren päällä, infinity pool, jonka reunan takaa jatkuu valtameri. Ja tämä kaikki sivistyneen eurooppalaisella otteella, olemmehan Ranskan Polynesiassa. Alkumatkamme ”la cuenta, por favor” on vaihtunut lauseeksi ”l’addition s’il vouz plait”. Tosin hintatasokin vaihtu samalla eurooppalaiseksi, lisättynä pitkän matkan kuljetuslisällä kaikille tavaroille, eli halvalla täällä ei lomailla.

Moorea on Tahitia lähin sitä puhtaammin rantalomakohde – toinen tällainen saari olisi ollut Bora Bora, mutta sinne olisi Tahitilta pitänyt vielä lentää ja sen hintataso tunnettuna jetset -paikkana olisi ilmeisesti ollut vielä korkeampi. Maailmanmatkaajaystävämme valitsi Bora Boran, joten kuulemme häneltä kokemuksia sieltä varmaan sitten joskus.
Ja rantalomaa me sitten ensimmäisen päivän täällä olemmekin viettäneet, uiden ja maisemia ihaillen:

20131106-141145.jpg
20131106-141155.jpg
20131106-141204.jpg

Tags from the story
, ,
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *