Moorea ja takaisin Tahitille

Päivitetty 18.12. – Lisätty linkit Ranskan Polynesian kuvia sisältävään kuva-albumiin. Kuviin pääset myös klikkaamalla mitä tahansa jutun kuvaa.

Mooreassa osallistuimme veneretkelle, jossa teoriassa olisimme voineet nähdä valaita tai delfiinejä, mutta ei tällä kertaa sattunut kohdalle. Kesynpuoleisten rauskujen ja pienten haiden kanssa sen sijaan pääsimme snorklaamaan ja nauttimaan lounaan pienellä saarella lähes luonnon helmassa. Veneily välillä riutan ulko- ja välillä sisäpuolella vaati kapteenilta tarkkuutta, aukot riutoissa eivät olleet kovin leveitä, joskin hyvin merimerkein merkittyjä.

20131108-085515.jpg
20131108-085534.jpg

Yhden illallisen nautimme ”kylillä” hotellin ravintoloiden sijaan – oppaan suosituksesta valitsimme Moorea Beach/Yacht Clubin ravintolan: liharuoat 2 hengelle kivennäisvedellä/paikallisella Hinamo-oluella maksoivat n. 50 euroa – ei siis ihan halpaa … mutta toisaalta ruoka täällä on ollut todella hyvää!

Mooreassa ehdimme myös ensimmäistä kertaa sitten Havannan harrastamaan kevyesti edes liikuntaa – uimme päivittäin hotellin ihan kelvollisen kokoisessa uina-altaassa. Ja kun kylpylähotellissa asuimme, niin teetimme molemmille jalkahoidot – joutuvathan turistin jalat kohtuullisen koville maailmaa kiertäessä.

20131108-085554.jpg 20131108-085606.jpg

Moorealta matkamme jatkui ensin takaisin Tahitille Papeeteen yhden iltapäivän verran ja sitten seuraavana aamuna aamulennolla Aucklandiin, Uuteen Seelantiin. Tällä välillä menetämme päivän elämästämme, lähdemme matkaan lauantai-aamuna, mutta n. 6 tunnin lennon jälkeen olemme perilla sunnuntai-iltapäivällä eikä aikaeroa ole kuin tunti. Mutta siinä missä Tahitilla olemme olleet 12 tuntia Suomea jäljessä, niin Uudessa Seelannissa olemmekin 11 Suomea edellä.

Tags from the story
, , ,
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *