Upea Eteläsaari

(Päivitys 26.12.: Lisää kuvia Uudesta Seelannista tarjolla kahdessa Picasa- kuva-albumissa.)

Aucklandin pikavisiitin jälkeen jatkoimme tutustumista Uuteen Seelantiin Queenstownissa Eteläsaarella.
Vaikka tällä maailmanympärimatkallamme ja monilla aikaisemmilla matkoillamme olemme nähneet monia hienoja paikkoja, niin tämä paikka saa kyllä haukkomaan henkeään ja etsimään superlatiiveja – niin huikeita maisemat täällä ovat: lumihuippuisia vuoria, vihreitä metsiä, kukkivaa kevättä monissa väreissä ja huikaisevan sininen Wakatipu-järvi. Queenstownin kaupunki, jossa kaikki on siistiä, kaupista ja viimeisteltyä.
IMG_4531
IMG_1604
IMG_0927

Huikeiden maisemien lisäksi Queenstown tarjoaa aktiviteetteja joka lähtöön – kaupunkia kutsutaankin Uuden Seelannin aktiviteettipääkaupungiksi. Me ehdimme näkemään benji-hyppyjä maailman vanhimmalla benji-hyppysillalla, Kawaraun sillalta, tutustumaan kuvankauniiseen vanhaan kullankaivajakaupunkiin Arrowtowniin, nousemaan kaapelivaunulla kaupungin yläpuolelle näköaloja ihailemaan ja ihmettelemään kiwi-lintuja lintupuistossa.
Yhden iltapäivän vietimme kiertelemällä alueen viinitarhoja: 4 viinitilaa ja ainakin 15 lasillista viiniä yhden iltapäivän mittaan! Pinot noiria, Pinot gristä, mutta myös kuohuviiniä, makeaa jälkiruokaviiniä ja jopa glögiä!

IMG_0909
IMG_1751 IMG_1731

Kaupungin kuuluisimmassa hampurilaispaikassa Fergburgerissa hampurilaiset ovat jättimäisiä ja niitä saa paitsi naudanlihapihvillä myös lammapihvillä, tietysti, ja vaikka bambilla.

IMG_0959 IMG_0961

Iltaisin jatkoimme maisemien ihailua Rydges Lakeview -hotellimme ikkunasta samalla havainnoiden mitä kaikkea täällä vielä olisi voinut tehdä, esimerkiksi käydä järvellä höyrylaivaristeilyllä, liitää laskuvarjolla pikaveneen perässä, harrastaa riippulentoa vuoren rinteeltä – no ehkä näistä meille olisi lähinnä sopinut tuo höyrylaivaristeily. Tai kävelyretket järven rantamilla.

Mutta meidän matkamme jatkuu – huomenna siirrymme Queenstownista vielä etelämmäksi, Milford Soundiin, jossa vuorossa on vuonoristeily.
P.S.
Muistutan välillä, että Meriharakka.net on myös Facebookissa sivulla https://www.facebook.com/meriharakka.net ja etenkin nyt matkalta lisäämme kuvia sinne nopeammin ja hiukan enemmän kuin tänne, kun emme Picasa-albumeja tee matkan aikana. Eli jos olet Facebookissa, niin käy tykkäämässä sivustosta siellä, niin näet nämäkin kuvat.

Tags from the story
, , ,
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *