Matkamessujen antia

Kiertelimme messuilla yrittäen ainakin löytää lisää tietoa etukäteen listaamistamme kohteista. Näin siinä kävi.

Afrikan osalta messuilla oli vaikea välttyä Simba Experiencestä – sen verran näyttävästi olivat esillä. Eivätkä turhaan – ajattelimme kysyä muutamaa asiaa Keniasta ja Marinka Sanc-George Let’s Go Travel Ugandasta lähti myymään meille ajatusta yhdistää Kenia ja Uganda samaan matkaan ja saattoi onnistuakin siinä. Simba Experiencen Markus Ylenius oli suomalaisena hillitympi, mutta tuntui, että toiveemme Kenian osalta (Karen Blixen -talo, ehkä Lamun saari) pystyttäisiin toteuttamaan – ehkä hyvinkin palaamme hänen kanssaan asiaan kun tälle suunnalle päätämme lähteä.

IMG_2937 WP_20140119_001

Kenian lisäksi kyselimme Botswanasta lisää hiukan alistuneelta herrasmieheltä, joka vaikka selvästikin tunsi maan, oli jotenkin tullut siihen tulokseen, että Botswanaa tuskin onnistuu kovin monelle suomalaiselle myymään. Innostui kuitenkin hiukan kun kysyimme yksityiskohtia Okavango Deltasta.

Namibiaa messuilla tarjosi Koonono Tours – tarjontaa tuntui olevan ihan mukavasti valmiiden matkojen muodossa, mutta keskustelu ei oikein tälläkään standillä lähtenyt liikkeelle – emme olleet valmistautuneet tarkoilla kysymyksillä, eikä esittelijä jaksanut erityisesti innostua.

IMG_2913 IMG_2914

Korean ständillä kysyimme Jejun liittämisestä Soulissa käyntiin ja matkustusajankohtasuosituksia ja vastaukset tulivat nopeasti ja esittelijät tuntuivat asiantuntevilta. Tuo osastolla ollut juliste Jejun saarelta ja Seogsan Ilchulbong -vuoresta saivat vakuuttivat minut entistä paremmin siitä, että jos Koreaan menemme, niin menemme myös Jejulle.

Valko-Venäjän ystävyysseura olisi ollut paikalla vain yleisöpäivinä ja vaikka ensin kevyesti ajattelimmekin torstain jälkeen käydä messuilla vielä toiseen kertaan, niin se sitten jäi.
Armeniasta keräsimme muutaman esitteen, mutta emme jaksaneet odottaa vuoroamme esittelijöille.

Tunisian ständillä oli tunisialainen mies, joka kehotti kysymään suomalaiselta kolleegaltaan, Tunisiasta (vaikkakin aloitin keskustelun englanniksi)! Ei kovin vakuuttavaa. Marokkoa esitellyt kaveri oli innokkaampi ja otimme jopa hänen käyntikorttinsa. Tosin Marokon kiertomatkoja on nyttemmin valmiinakin tarjolla, joten Marokon osalta todennäköisti päätyisimme käyttämään tänne jo kertynyttä Marokko-osaamista.
(Viikon rantalomaa Agadiriin emme ole harkinneet.)

Espanjan isolla ständillä, johon liittyi kivasti toteutettu jättikokoinen karttalattia, oli myös asiantuntemus hiukan hakusessa. Kyselimme yhteyksistä Bilbaoon, ajatuksena, että voisi lentää suoralla lennolla vaikka Madridiin ja jatkaa junalla, mutta ensimmäinen kaveri ei tiennyt. Toisella kertaa kun yritimme niin kaveri myi meille Finnairin kannalta ansiokkaasti kesäkuukausien (24.6. – 9.8.) suoraa yhteyttä Biarritziin, josta on alle 150 km Bilbaoon, mutta osasi myös kertoa, että junalla tai bussilla Madridista matka kestää n. 5 tuntia.

Kotimaan tarjontaan emme juurikaan perehtyneet, vaikka arviolta kolmasosa messualueesta sitä esittelikin (eli iso osa). Pysähdyimme lähinnä muutamalle merellisemmälle ständille (Söderskär, Kasnäs). Kasnäsin esittelijältä aloitimme kysymällä, että minkälaista ohjelmaa siellä olisi juhannuksena tarjolla ja esittelijä hermostui pahasti kysymyksestä kertomalla, että olemme myyneet juhannuksen jo loppuun! Kun sitten rauhoittelimme häntä, että ihan vaan yleisesti haluamme ymmärtää, jos vaikka jonain muuna vuotena – mutta itse asiassa lavatanssit eivät kyllä oikein innostaneet.

IMG_1993 IMG_2924

Yhteenvetona siis – tietoa löytyi, parhaiten silloin kun osaat esittää kohdistettuja kysymyksiä (ja ne englannin kielellä). Mutta varmaan samat vastaukset olisivat löytyneet netistäkin tai ottamalla suoraan yhteyttä matkojen tarjoajiin. Mutta olisi jäänyt messutunnelma kokematta ja muutama tuttu tapaamatta!

Ja tarjoushintaiset Skyrit ostamatta – yllättävää kyllä messuilla oli aika paljon elintarvikkeitakin myytävänä, makeisista suolakaloihin ja kaikkea siltä väliltä.

Tags from the story
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *