Eurooppa 100% !

tcc 100

Maabongauksemme välitavoitteeksi asettamamme koko Eurooppa on nyt sitten Moldovan ja Transnistrian myötä saavutettu, niin YK:n jäsenvaltioiden, itsenäisten valtioiden (YK + Kosovo ja Vatikaani) kuin TCC-alueiden (Travelers Century Club) osalta.

Euroopan valtiot määritellään eri lähteissä hiukan eri tavalla – TCC:n lista on tältä osin yksikäsitteinen, joten siltä osin tulkintoja ei tarvitse tehdä.
Yleisempiin Euroopan määritelmiin verrattuna se on sikäli suppeampi, että yksi TCC:n käyttämistä alueista on Atlantin valtameren alueet, eli Islanti ja saaret kuten Madeira, Azorit ja vaikka Färsaaret eivät tuolla jaottelulla kuulu Eurooppaan (mutta olemme kaikki nuokin jo kolunneet). Pohjois-Atlantin TCC-alueista meiltä puuttuu vielä Grönlanti.

Etelä-Kaukaasian (Azerbaidjan, Armenia, Georgia) osa määritelmistä sijoittaa Eurooppaan, osa Aasiaan. Samoin Kazakhstan listataan Aasian alla, joskin osa siitä on, jos Uralia pidetään Euroopan ja Aasian rajana Euroopan puolella. Kazakhstanissa emme vielä ole käyneet, muut näistäkin maista on bongattu.

TCC:n listalla on maailmassa (2014) 324 aluetta siinä missä YK:n jäsenvaltioita on 193 ja itsenäisiä valtioita 200 (Globaliksen lista).

TCC:n listan mukaisia ”lisä” -alueita Euroopassa – joilla kaikilla olemme nyt siis myös käyneet ovat:

 • Ahvenanmaa
 • Färsaaret
 • Huippuvuoret
 • Azorit
 • Madeira
 • Kanarian saaret
 • Skotlanti
 • Pohjois-Irlanti
 • Wales
 • Man-saari
 • Guernsey
 • Jersey
 • Baleaarit
 • Gibraltar
 • Korsika
 • Sardinia
 • Sisilia
 • Kreeta
 • Pohjois-Kypros
 • Dodekanesian saaristo
 • Joonian saaristo
 • Lampedusa
 • Kaliningrad
 • Turkin euroopan puoleinen osa
 • Srpska
 • Transnistria

Huomaathan muuten, että blogimme oikeassa laidassa – tabletilla sivun alalaidassa – on alueittain linkit kaikkiin matkakertomuksiin blogissamme – ja tämän listan alueet ovat juuri TCC-alueita.

Tämän tarkemmin emme koko Eurooppaa enää ajatelleet koluta.
Most Traveled People (MTP) -tarkkuudella osavaltioita ja autonomisia tai muuten erillisiä alueita, joilla emme vielä ole käyneet, riittäisi, ja saatamme me joillakin niistä vielä käydäkin, mutta tavoitteena koko Eurooppa MTP-tasolla emme niitä aio bongata. Etenkään kun kaikkia ei käytännössä edes pysty bongaamaan, sillä Jan Mayenille ja Karhusaarille ei käytännössä turistina pääse eikä Mount Athoksen luostariniemelle Kreikassa pääse naiset. Myöskään yli 50 Venäjän Euroopan puolelle sijoittuvaa oblastia tai muuta aluetta nekään oikein houkuttele.

Eurooppa 100

Tags from the story
,
Join the Conversation

6 Comments

 1. Hieno Euroopan valloitus! Itselläni on Itä-Eurooppa monilta osin vielä käymättä, ja haaveilenkin oikein kunnollisesta Balkanin reilistä jotta saisin asian korjattua :)

 2. says: Pirkko

  Toivottavasti ennemmin tai myöhemmin pääset matkaan – meidät monet noista Itä-Euroopan kohteistä yllättivät positiivisesti, ihan erityisesti ehkä Belgrad, mutta miksei myös vaikka Skopje omanlaisella omituisuudellaan ja Moldova viinitiloillaan.

 3. says: Ritva-Liisa

  Hienoa, kovastipa olette matkustaneet! Olen paljon vähemmän matkustanut tapaus, mutta listaltani löytyy menneen maailman valtioita kuten Tsekkoslovakia, Jugoslavia ja Neuvostoliitto. Kyllä sitten myös näiden jälkisistä Tsekki, Slovenia ja Venäjä. Toinen kysymys: lasketaanko jollain listalla USA yhdeksi maaksi tai alueeksi vai kuuluuko aina rundata osavaltiot? Itse olen menossa ekaa kertaa elämässäni USAn huhtikuussa käväisemään New Yorkissa, tulee tuollainen bongaus:) USA sinänsä ei vaan ole koskaan varsinaisesti kiinnostanut. Itää on tullut enemmän reissattua. Viime vuosien hauskin matkustuskuvio on ollut se kun kolme aikuista/-uvaa lasta ovat olleet yliopistovaihdoissa, kesätöissä ja harjoitteluvaihdoissa ympäriinsä. Mieheni kanssa olemme hankkiutuneet moikkaamaan kun teneva on muutaman kuukauden ollut sijainnissaan niin on ollut oma matkaopas paikalla. Näin on tutustuttu Tukholmaan, Pariisiin, Pekingiin, Hongkongiin ja Brysseliin.

 4. says: Pirkko

  Kiitos kommentista!
  Meilläkin on (epä)virallisella listalla sekä Neuvostoliitto että Venäjä – käyty niin Leningradissa kuin Pietarissa :-)

  Most Traveled People -listalla bongataan myös USA:n osavaltioita – tutustupa siihen!

  Ja tuo tuttujen (tai teidän tapauksessanne ”tenavien”) luokse matkustaminen kuullostaa mukavalta tavalta tutustua maailmaan.

 5. says: Aila

  Tuo karttahaku puhuttelee aivan erityisesti. Olen vähän karttafriikki muutenkin ja tietoa etsiessä kartasta on kiva lähteä liikkeelle. Olet muutenkin minulle esikuva bloggaamisessa, josta olen jo vuosia haaveillut. Olemme kirjoittaneet ei julkista matkapäiväkirjaa jo reilut kymmenen vuotta, mutta viime viikolla rohkaistuimme keräämään Espanjan kokemuksiamme julkiseen blogiin ”Espanjaan Espanjassa Espanjasta” Käyn täällä sivuillasi usein katselemassa, miten sinä asiat teet. Hyvää jatkoa!

 6. says: Pirkko

  Kiitos Aila! Meillä ne listat alkoivat mennä sen verran pitkiksi, että kartta alkoi tuntua ainoalta toimivalta vaihtoehdolta. Ja kiitos vielä tuosta esikuva-maininnasta – ja onnea uudelle blogille.

Leave a comment
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *