Gagauzia

IMG_0278.JPG
Tällä viikolla olemme Moldovassa – vielä löytyi yksi Euroopan maa, jossa emme aikaisemmin olleet käyneet.
Otsikon Gagauzia on itsehallintoalue eteläisessä Moldovassa ja sinne johkaannuimme tänään iltapäivällä ylimääräiselle lisäretkelle, kun maabongausta vielä meitäkin intohimoisemmin harrastavat matkaystävämme Tampereelta halusivat käydä myös Gagauziassa, koska siitä saa Most Traveled People -pistelaskujärjestelmällä toisen pisteen Moldovasta. Siispä matkustimme 100 km Chisinausta etelään Comratiin lounaalle ja lyhyen kaupunkikierroksen jälkeen takaisin. Comrat Gagauzia

Comratin kaupungin lisäksi näimme tuolla välillä hiukan Moldovan maaseutua, lehmiä täyttämässä 6-kaistaisen tien 2 kaistaa, ainakin. Ankkoja satamäärin ja viiniviljelmiä, silmänkantamattomiin.

Comratin iloisin yllätys oli iloisenkeltainen kirkko – vaikka kirkkokiintiömme per päivä helposti tuleekin täyteen reissuillamme, niin tämä oli niin kuvauksellinen, että sitä ihan ilokseen katseli. 5 euron (per henki) kolmen ruokalajin lounas lounas ei ollut ihan gourmet-tasoa, mutta selvisimme me sillä hengissä seuraavaan välipalaan alkuillasta Chisinaussa.

Comrat Gagauzia
Comrat Gagauzia

Gagauziasta opimme sen verran, että se on Moldovan venäjämielisempi opas, oppaan ihan havainnollinen esimerkkinoli, että siinä missä nuoret Chisinausta jatkavat opintojaan Bukarestissa tai Italiassa, niin Comratista lähdetään Moskovaan.

IMG_0273.JPG

Ja saimme mekin sen MTP-pisteen, siltä varalta, että siitä pistelistasta vielä joskus enemmän kiinnostuisimme …

Lisää Gagauzian kuvia on samassa kuva-albumissa, kun Moldovan kuvat.

Moldova ja Gagauzia
Tags from the story
, ,
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *