Ensimmäinen vuosi Instagramissa

Meriharakka on ollut Instagramissa aktiivisemmin viime elokuusta alkaen ja vaikkakaan ikäluokastamme ja ystävistämme nettimaailman ulkopuolella vain hyvin harvat sitä käyttävät, niin 68 seuraajaa Meriharakankin Instagram -sivuille on tähän mennessä kertynyt – klikkaa tästä, jos olet Instagramissa ja liity seuraajimme sielläkin!

Syksyn mittaan, erityisesti Aasian matkalta, kuvia myös Instagramiin laitettuani tein ensimmäisiä havaintoja ”tykkäämisistä” Instagramin puolella ja opin, että esimerkiksi seuraavat valitsemistani avainsanoista olivat suositumpia kuin muut: #sunrise, #sunset, #birds, #flowers – ja kun katselin Instagram -vuottamme taaksepäin, niin vuoden suosituimpia kuvat ovat olleet nämä:

Sunrise Angkor Wat Siem Reap Cambodia Sunset Mekong Vientiane Laos
Auringonnousu Angkor Watilla ja auringonlasku Mekong-joella Vientianessa
Sunset Mekong Phnom Penh Cambodia Sunset Seligan Island Malaysia Sabah
Auringonlasku Mekong-joella Phnom Penhissä ja auringonlasku Turtle Islandilla
Sunset Kinabatang river Sabah Malaysia Kinabatang river Sabah Malaysia
Auringonlasku Kinabatang-joella Borneolla ja aamu samaisella joella
Kingfisher Sabah Kinabatang River Malaysia Hornbill Kinabatang river Sabah Malaysia
Kuningaskalastaja ja sarvilintu Borneolla
Autumn frost Espoo Syysmyrsky Espoo Haukilahdenranta
Syksyn värejä Espoossa ja syysmyrsky Haukilahden rannassa

Tietysti Meriharakka poikkeaa matkablogiin liittyvänä Instagram -tilinä oleellisesti vaikka muutaman nuoren ystäväni Instagram -tileistä, joissa on paljon kuvia heistä ja heidän ystävistään – meillä kuvia meistä ja muista ihmisistä on hyvin vähän – ja kieltämättä, varmaan luontokuvat ovat kauniimpia kuin kuvat jo hiukan iäkkäimmistä ihmisistä – ja siksi juuri nämä kuvat olivat suosittuja!

Minkälaisia kokemuksia Sinulla on Instagramista – ja ihan erityisesti matkakuviin liittyen? Hyviä vinkkejä ja ohjeita sen entistä parempaan käyttöön?


instagram-travel-thursday-FIN-150x150
Tämä blogikirjoitus on osa Instagram Travel Thursday –tempausta, jonka järjestäjinä toimivat Destination Unknown, Kaukokaipuu ja Running With Wild Horses.

Tags from the story
Join the Conversation

13 Comments

 1. says: Marikaw

  Oi ihania kuvia! (Varmaan joo kun suosituimmat kuvat ovat :D) Mäkin oon suhteellisen uusi instagramissa mutta koukuttunut siihen tosi nopeasti.

 2. Tykkäykset ovat niin satunnaisia. Omista suosikeistani ei ole tykkäilty olleenkaan samalla tavalla kuin joistain satunnaisotoksista. Itse seuraan Instagramissa lähinnä matkailutilejä ja tykkäämättä jää lähes aina, jos kuvissa tilin omistaja itse. Minulle näin nelikymppisenä selfieiden julkaisu kaikkialla on tosi vierasta (ja vähän kiusallistakin).

 3. says: Katja

  Hienoja kuvia kaikki!
  Itse tykkään nimenomaan hienoista luontokuvista ja yleensäkin tunnelmallisista reissukuvista missä välittyy sen hetken fiilis. Myös omalla kohdalla arvostan sitä, että kuvat ovat reaaliaikaisia ehkä juurikin sen tunnelman takia, kun tietää että toinen on oikeasti juuri sillä hetkellä siellä reissun päällä. :)

 4. says: Pirkko

  Kiitos kaikille kommenteista – jo tähän mennessä – lisääkin saa toki kommentoida.
  Erityisen tervetulleita ovat, näin IG aloittelijalle, kaikki käytännölliset neuvot – vaikka kivahan sekin on lukea, että olette näistä kuvista pitäneet :-)

 5. says: Jenni / Globe Called Home

  Minä olen kanssa huomannut tuon, että auringonlaskut ja -nousut (tai minulla harvemmin ne -nousut, kun olen aamu-uninen…) keräävät isomman yleisön kuin muut kuvat keskimäärin. Omituista, sillä en itse jotenkin pidä niitä niin erikoisina…

 6. Kauniita kuvia! Minulla ei ole mitään hyviä vinkkejä. Välillä käytän tägejä joitakin ja välillä en ollenkaan (laiskuuttani). Seurailen itse mieluiten ”tuttuja”, kuten teitä kaikkia blogikavereita ja luulen, että suurin osa omista seuraajistani on myös matkablogilaisia tai muita kavereitani :)

 7. Auringonlasku- ja nousukuvat ovat kyllä suosittuja IG:ssä! Itse käytän lähinnä paikkoihin liittyviä hashtagea (jos jaksan ja muistan), ja yleensä lisään ne vasta kommenteissa. Skimbacon Katja Presnalin ilmaisessa Instagram-kirjassa on iso kasa vinkkejä IG:n käyttöön juuri matkailu mielessä, kannattaa kurkata (linkki kirjaan löytyy Skimbacon etusivun sivubannerista). Ja mielestäni Young Adventuress blogin Lizillä oli hiljattain hyviä linkkejä liittyen IG:hen myös (http://youngadventuress.com/2014/12/how-to-gain-followers-on-instagram.html)

  Hyvää uutta vuotta muuten!!! :)

 8. says: Pirkko

  Kiitos edelleen kaikista kommenteista!
  Sadulle erityiskiitos tuosta linkkivinkistä, täytyypä tutustua!

  Ja Hyvää Uutta Vuotta myös Sinulle Satu – ja kaikille muillekin, jotka tätä juttua ja näitä kommentteja tänne asti päätyvät lukemaan :-)

 9. Mä en liiemmin hashtageista perusta, mutta pitäisi varmaan opetella. Lähinnä tykkään käyttää geotageja matkoilla ja muualla kuin kotikulmilla. Harvemmin tulee itsekään postattua omakuvia, keskityn lähinnä maisemiin ja fiiliksiin. Instagram on kyllä mun suosikkiappi ja oon siihen aivan koukussa!

  Nuo auringonlaskukuvat on kyllä upeita!

 10. says: Pirkko

  Tiinalle – kauan se minultakin kesti, että pääsin tähän mukaan (ja edes hiukan jyvälle siitä, että mistä tässä on kyse)
  Kea – sait minut selvittämään, että mikä on geotagi ja juuri postasin ensimmäisen kuvan, jossa se on mukana! KIITOS!

Leave a comment
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.