Uusia maita ja tuttuja ihmisiä – matkamessuilla

Torstain ”työpäivän” jälkeen pidimme perjantaina vapaata, mutta lauantai-iltapäivällä palasimme messuille bloggariohjelman innostamana.

Bloggaaja Inna-Pirjetta Lahti kertoi kansainvälisistä matkailutapahtumista ja yritti innostaa suomalaisia matkabloggaajia käymään näissäkin, mutta varoitteli samalla, että ne ovat todella isoja ja jos näihin innostuu lähtemään, niin kannattaa panostaa suunnitteluun, sopia haluamansa tapaamiset etukäteen ja jos ajattelee blogiyhteistyötä, niin oman myyntipuheen pitää olla kunnossa – ei taida olla ihan meidän juttu, kuitenkaan. Vai pitäisikö, sitä lähteä ITB-messuille Berliiniin, jossa on mukana lähes kaikki maailman maat siinä missä matkamessuilla Suomessa oli tänä vuonna runsaat 80 maata?

Kansainvälisiä matkailutapahtumia Inna-Pirjetta Lahti bloggaajille matkamessuilla

Sisältömarkkinoinnin asiantuntija Anna Lehto Aurinkomatkoilta kertoi otsikolla Ei vain postauksia blogiyhteistyöstä. Asioita, joista matkailualan yritykset matkablogien yhteydessä ovat kiinnostuneita ovat linkitykset ja sisällön tuottaminen, mutta yhteistyö tarkoittaa bloggaajalle myös vaatimustason nousua: pelkkä innostus juttujen kirjoittamiseen ja valokuvaamiseen ei enää riitä vaan pitää paneutua myös hakukoneoptimoinnin saloihin.

Anna Lehto blogiyhteistyöstä matkamessuilla Anna Lehto blogiyhteistyöstä matkamessuilla

Bloggaajia olikin lauantaina paikalla runsaasti ja vähitellen mekin alamme tuntea ison joukon muita suomalaisia matkabloggaajia.

Bloggaajia matkamessuilla

Bloggaajia matkamessuilla Bloggaajia matkamessuilla

Luentojen ja verkostoitumisen lisäksi kiersimme myös messuosastoja ajatuksena tsekata erityisesti Bhutanin, Nepalin ja Madagaskarin osastot – kaikki uusia maita messuilla ja kaikki maita, jotka ovat jossain vaiheessa vielä meilläkin suunnitelmissa.

Madagaskarin osasto yllätti osaamisellaan ja aktiivisella otteellaan. Paikalla oli Madagaskar Tourist Boardin edustaja ja testikysymykseeni, että jos tulisimme saarelle viikoksi, niin mitä hän suosittelisi sain hyvän vastauksen. Ja kun sitten vielä tsekkasin, että missä päin saarella näkisimme baobao-puita ja missä parhaiten lemuja, niin nekin löytyivät heti kartalta. Samoin kuin tieto, että jos tulisinkin sinne risteilylaivalla, niin missä ne saarella poikkeavat. Hyvin hoidettu!

Madagaskar matkamessuilla

Nepalin osalla kävi kuhina – ehkä elokuva Autolla Nepaliin on innostanut ihmisiä miettimään matkaa Nepaliin muutenkin kuin ajamalla sinne Suomesta asti autolla. Tarjolla oli esitteitä ja muutamaan lyhyeen kysymykseenikin tuli mukavasti vastauksia.

Bhutanin osalta löysimme vain tyhjän ständin – yritimme useampana päivänä useampaan kertaan, mutta parhaimmillaankin löysimme vain muutaman messuvieraan, joista toinen kyllä kertoi käyneensä Bhutanissa. Eli Bhutanista kiinnostuneiden ei messuille olisi kannattanut lähteä.

Nepal matkamessuilla

Nepal Bhutan

Ja kun säännöllisin väliajoin eksyimme messukeskuksen käytävillä, niin näimme satunnaisesti vanhoja ystäviä – niin matkailualan toimijoina kuin ihmisinä – ja välillä aina jotain yllätyksellisempääkin, kuten vaikka idea lähteä laihdutusmatkalle!

Matkamessut 2015 Matkamessut 2015 Matkamessut 2015Matkamessut 2015 Matkamessut 2015 Matkamessut 2015

Tags from the story
, , ,
Join the Conversation

8 Comments

 1. Olisipa ollut hauska olla paikalla ja tavata!

  Ensi vuoden kalenterissa lukee MATKAMESSUT isolla ja punakynällä kirjoitettuna. Saa ihmeitä tapahtua etten pääse paikalle silloin. Harmi, kun olen niin kaukana, Euroopasta olisi voinut paikalla piipahtaakin. :)

 2. says: Pirkko

  Ehkä siis tapaamme ensi vuonna messuilla! Omalta osaltani ensi vuonna tuskin olen näin paljon paikalla kuin nyt – sapattivapaa on silloin ohi ja töissä tammikuussa kiireaika, mutta katsotaan miten käy, kummankin meistä :-)

 3. No voi, tuo Bhutanin edustaja oli just perjantaina ainakin paikalla! Siina vaan oli pari niin innokasta juttelijaa etten jaksanut jaada sinne odotteleen kovasti. Mun pari tyokaveria on kaynyt Bhutanissa ja se onkin meidan firman yksi ns paakohteista joten siita oon kuullut juttua paljonkin :)

 4. says: Pirkko

  No me yritimme vaan torstaina, lauantaina ja sunnuntaina :-) Sikäli sääli, että kun tuo oli uusi maa messuilla, niin aika paljon media oli sitä puffannut (siis muutkin kuin me bloggaajat) ja sitten eivät oikein vastanneet tähän huutoon. Mutta toki tuota tietoa löytyy muualtakin ja myöhemminkin – jos (tai siis sitten kun) Bhutaniin päätämme lähteä.

  Niin, ja kiitos Annika kommentista!

 5. says: Sari | Pakkasesta Paratiisin

  Mä voitin tuolta laihdutusmatkapisteeltä jojon :D Erikoinen konsepti. En tosin huomannut tiedustella, et kuinka pitkiä nuo laihdutusmatkat ovat, sillä tuskin viikossa kovin järeitä tuloksia saadaan aikaiseksi…

 6. says: Pirkko

  Ehkä sen jojon avulla voi kuntoilla :-)
  Messuilla näytti olevat tarjolla myös hammasmatkoja – ehkä sitä voisi ottaa oikein tuollaisen laita itsesi kuntoon tourneen – laihdutusmatkan kautta hampaiden valkaisuun ja sieltä sitten vielä johonkin sopivaan mestaan uutta kevätpuvustoa hankkimaan :-)

 7. says: Katja

  Höh, harmittavaa lukea, että Bhutanin ständillä ei näkynyt toimintaa _kolmena_ päivänä, jotenkin nyt ihan hölmösti hoidettu koko homma. Monia ihmisiä olisi varmasti kiinnostanut kuulla lisää ja vaikka kaiken tiedon saakin ongittua esiin netistä niin kyllähän maan olisi kannattanut hyödyntää vähän paremmin omaa messupistettään.

  Tai ehkä he vaan luottivat siihen, että he, ketkä Bhutaniin oikeasti haluavat, he sinne myös tulevat :P

 8. says: Pirkko

  Kiitos, Katja, kommentista. Taidamme kyllä mekin kuulua tuohon joukkoon, että vaikka olisikin naurettavan ja itkettävän rajamailla katsoa Bhutan tyhjää ständiä matkamessuilla, niin kyllä me varmaan vielä joskus kyseiseenkin maahan lähdemme!

Leave a comment
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.