Matkalla kaikkialle – maabongarin maailma

Matkamessuihin liittyvät Meriharakan julkiset esiintymiset huipentuivat tänään messujen Meeting Point -lavalla pitämääni esitykseen maabongauksesta harrastuksena.
Blogiamme jo pitempään säännöllisesti seuranneille lukijoille aihe on jo ihan tuttu, mutta ehkä tänään muutama ihminen löysi uuden näkökulman matkailuharrastukseensa – ainakin paikalla näytti olevan Maailmanmatkaajat -ystävieni, Matkabloggaajat -ystävieni, ystävieni ja sukulaisten (!) lisäksi juuri aiheesta kiinnostuneita kuulijoita!

Matkamessut Matkalla kaikkialle maabongarin maailma

Alla esityksessä käyttämäni kalvot:

Esityksen aiheista lisää blogissamme ehkä parhaiten jutuissa

Swasimaasta kirjoitin blogiin lyhyen jutun vuonna 2011 – vaikka itse matka tehtiin jo vuonna 1998, siis ennen blogimme perustamista (helmikuussa 2004).

Muutama lyhyt huomio näihin Maabongaus harrastuksena -kalvolla heittämiini kysymyksiin teitä varten, jotka ette juuri tänään matkamessuilla olleet:

 • Hirveä hiilijalanjälki?
 • Minkälaisia matkoja?
  • Kaikenlaisia – valmismatkoja, kaukomatkoihin erikoistuneiden matkatoimistojen (Olympia, Aventura) matkoja, niitä ehkä hiukan räätälöiden, kokonaan räätälöityjä matkoja (Starlight Tours) ja, erityisesti Euroopassa, omatoimisesti
 • Millä rahalla?
  • Olemme valinneet matkailun – meillä ei ole kesämökkiä tai venettä ja kun olemme matkoilla pääosan vapaa-ajastamme, niin aikaa muuhun kulutukseen jää aika vähän
 • Millä ajalla?
  • Kesä- ja talvilomat, juhlapyhien hyödyntäminen, ylityöt ylityövapaina – joskus myös palkatonta vapaata
 • Mistä tietoa ja ideoita?

Lopuksi vielä muutama kuva yleisöstä, niin voit Sinäkin, joka et päässyt paikalle, kuvitella itsesi kuulijoiden joukkoon!

Matkamessut Matkalla kaikkialle maabongarin maailma yleisöäMatkamessut Matkalla kaikkialle maabongarin maailma yleisöä

 

 

Tags from the story
Join the Conversation

1 Comment

 1. says: Pirkko

  Tuo huutomerkki kohdassa ”sukulaisten (!)” on siinä siksi, että nähtyään nimeni matkamessujen ohjelmassa Lassen serkku Marja oli tullut Lahdesta matkamessuille tavatakseen meidät!
  Aika monta ihmistä tuon Studio 55 -ohjelman ilmeisesti on nähnyt, sillä hänkin oli ilmeisesti ajatuksen saanut nähtyään sattumalta tämän ohjelman.
  Messuilla myös yksi ihan tuntematon ihminen pysäytti minut ja kehui esiintymistäni – ehkä se, että olin valinnut päivän asukseni saman kuin maanantai-aamuna televisio-ohjelmaan helpotti tunnistamista.

Leave a comment
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.