Throwback Meriharakka

Internet archive

Sosiaalisessa mediassa, Instagramissa ja Twitterissä, jossain määrin myös Facebookissa on ajoittain kampanjoita, joissa julkaistaan uudelleen joku vanha kuva tai juttu – katsotaan siis taaksepäin.

Tiesitkö, että netissäkin voi mennä taaksepäin – osoitteessa archive.org/web voit katsoa miltä haluamasi sivu näytti joskus menneisyydessä. Tuo palvelu tallettaa ajoittain kopioita eri sivuista sellaisina kun ne olivat – ei jokaiselta päivältä, mutta tyypillisesti useampia per vuosi kuitenkin. Testasin tätä blogillamme ja löysin mm. seuraavia otoksia.

Kuvat alla ovat siis kuvakaappauksia tästä mainitusta palvelusta ja klikkaamalla kuvia isommaksi  voit halutessasi jopa lukea näitä vanhoja juttuja. Ja jutut löytyvät tietysti edelleen blogistammekin vaikka hakutoiminnolla – emme ole siitä poistaneet vielä kuluneiden lähes 11 vuoden aikana mitään, mutta blogissa ne näytetään blogin nykyisellä ulkoasulla, siinä missä tuo palvelu näyttää se sen näköisinä kuin ne aikanaan blogissa julkaistiin.

Jos jotain yleistä näistä menneistä jutuista sanoisi, niin kuvakoot ainakin olivat pitkään kovin pieniä, koska netin nopeudet olivat pieniä ja isompien kuvien lataaminen olisi ollut lukijalle turhauttavan hidasta.

Tuo jokseenkin sattumalta vuodelta 2009 otokseeni valikoitunut juttu valkoisista kumisaappaista on muuten edelleen blogissani jokseenkin suosittu!
Meriharakka.net archive story 2005 Meriharakka.net archive story 2006 Meriharakka.net archive story 2007 Meriharakka.net archive story 2009 Meriharakka.net archive story 2010 Meriharakka.net archive story 2011 Meriharakka.net archive story 2012

Haluatko kokeilla jotain muuta sivua? Tästä se lähtee: archive.org/web

Tags from the story
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *