Kevätretki Lissaboniin

Huomenna taas mennään!

Etukäteisfiilistelyt ovat jääneet Lissabonin osalta vähän vähemmälle, kun ensimmäiset päivät USA:sta paluun jälkeen menivät paitsi tietysti pyykkien ja postien parissa myös 10 tunnin aikaerosta toipuessa.

Ja viime sunnuntaina ehdimme jo tekemään tässä välissä yhden kotimaan matkankin, eli kävimme tutustumassa Serlachius-museoihin Mäntässä. Serlachius-museoihin palaamme blogissa ehdottomasti vielä, etenkin kun matka sinne tapahtui yhteistyössä museoiden kanssa, mutta palataan näihin maisemiin Lissabonin jälkeen.
Alla olevat matkailuaiheiset maistiaiskuvat on otettu Gustaf-museon vanhalla paljekameralla.

Serlachius Apteekkarin kauppahuoneLissaboniin lähdemme sisarentyttäriemme kanssa ja ainakin osittain siis heidän ehdoillaan (= Lissaboniin mennään shoppailemaan). Diili tyttöjen kanssa oli kuitenkin, että jos subventoimme heille matkan, niin retki Cascaisiin on ”pakollinen” sukuhistorian takia ja tämän yhden kokopäiväretken Sintraan, Capo da Rocaan ja Cascaisiin ja Estoriliin olemme etukäteen varanneet, taas kerran Tours by Locals -järjestön kautta ja vain meidän neljän hengen ryhmälle, joten voimme halutessamme muokata retkeä matkan varrella. Retkelle lähdemme Susana nimisen oppaan kanssa, jonka saamat arvostelut Tours by locals -palvelussa olivat ainakin hyviä.

lisbon by tours by locals

Itse Lissabonissa haluan ”kerrata”, kun edellisestä kerrasta kaupungissa on yli 40 vuotta, ainakin näitä kohteita/paikkoja:

 • pasteis de belemTejo-joen rannalla Bélemin kaupunginosassa Bélemin torni ja Löytöretkeilijöiden muistomerkki – ja samalla voisi tietysti syödä pari pasteis de Bélemiä
 • Alfaman vanha kaupunki
 • Jeesus-patsas ja 25 de abril siltakin olisi kiva nekin nähdä uudelleen
 • Gracan näköalapaikka, ehkä. Toinen näköalapaikka on ilmeisesti Sao Pedro de Alcantara ja sinne pääsee sellaisella pystyhissillä, joka sekin olisi kiva kokea.

Ja kaipa mekin päädymme vähintään tyttöjen seurana kiertelemään myös Baixa-Chiadon aluetta, jota kaupunkin tärkeimmäksi ostosalueeksi väitetään.
Iltaelämä Bairro Altossa saattaa jäädä vähemmälle, parin tunnin aikaerolla ja shop until you drop -asenteella.
Parque das Nacoesin aluekin vaikutti mielenkiintoiselta Historia de Viajes -blogin kuvien perusteella, mutta saattaa olla, ettemme ihan noin paljoa neljässä päivässä ehdi.

Historia de Viajes -blogin pitäjä vietti äskettäin Lissabonissa vähän pitemmänkin aikaa ja kirjoitti monta hyvää juttua sieltä, esimerkiksi tämän, jossa on kuvattu kaupungin eri alueita (ja jossa on linkit muihin hänen Lissabonin juttuihinsa).

historia de viajes -blogi

Kevyesti yritin tytöille myydä myös ideaa kokeilla Segway-retkeä johonkin suuntaan Lissabonia, mutta eivät tuntuneet innostuvan, joten voi jäädä meiltäkin kokeilematta – tämän matkan oleelliset asiat kun kuitenkin ovat pienoinen nostalgia ja loput tyttöjen ehdoilla.

bostonterrieriLissabonin eläintarha sen sijaan kuulemma ainakin bostonterrieri Lilon omistajaa kiinnostaisi – saa nähdä minkälaiseksi 4 päiväämme Lissabonissa lopulta muodostuu!

 

Tags from the story
,
Join the Conversation

4 Comments

 1. says: Katja

  Hyvää reissua ja kiitos linkkauksesta!
  Siinähän sitä onkin hyviä suunnitelmia neljälle päivälle. :) Syökää hyvin ja nauttikaa paljon jälkkäreiksi nuita pasteis de belemeitä on niin hyviä!

 2. says: Jenni / Globe Called Home

  Hauskaa matkaa! Lissabonissa en ole käynyt sitten lapsuuden, joten kiva lukea sieltäkin sitten kokemuksia.

 3. says: Ansku BCN

  Ihanaa Lissabonin matkaa, taidatte jo siellä olla! Me kävimme siellä helmikuussa, ja onhan se hurmaava paikka! Tuntuu, että hehkutin Portugalia blogissani vaaleanpunaiset lasit silmillä, mutta tosiasia on, että maa kokonaisuudessaan vei sydämeni :)

 4. says: Pirkko

  Kiitos Jenni ja Ansku kommenteista – on jäänyt vähän matkustamisen jalkoihin näihin ”vastaaminen”, mutta miten se nyt oli, parempi myöhään kuin … Nyt blogissamme alkaakin jo olla mukavasti luettavaa Lissabonista, toivottavasti olette löytäneet jotain kiinnostavaa.

Leave a comment
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.