Poikkeaminen Pohjois-Koreaan

The Interview snapshot

Vuoden vaihteessa Pohjois-Korean Suuren Johtajan, Kim Jong-Unin, salamurhasta kertova amerikkalainen elokuva The Interview ylitti kansainvälisen uutiskynnyksen Pohjois-Korean paheksuessa sitä voimakkaasti. Elokuvateatterit eivät ensin uskaltaneet esittää sitä suunnitellusti ja kun se sitten kuitenkin tuli osaan teattereista, niin B-luokan rainaksi luokiteltu leffa sai suuremman yleisön kun mitä se ilman Pohjois-Korean vastalauseita varmaankaan olisi saanut.

Etenkin sen jälkeen kun kävimme Etelä-Koreassa monet ystävämme ovat suositelleet meille matkaa Pohjois-Koreaankin, mutta meitä sikäläinen teatteri ei ole vieläkään riittävästi houkutellut. Sen verran kuitenkin, että halusin nähdä tämän elokuvan ja lankalauantaina sille sitten löytyikin sopivasti aikaa ja elokuva Elisa Viihteen vuokraamosta.

Ja ihan katsottavahan elokuva oli, oli maisemia Pohjois-Korean ja Kiinan rajalta (ehkei autenttisia, mutta ehkä siellä tuon näköistä suunnilleen olisi), oli feikkiruokaa ”myymiä” feikkikauppoja ja Suuren Johtajan ylellistä elämää. Oli myös kuvaa Etelä- ja Pohjois-Korean rajalta, samaisesta talosta rajalla, jossa mekin syksyllä vierailimme (saattoi tietysti olla lavasteita nämäkin, mutta ihan oikean näköisiä).

The Interview snapshotThe Interview snapshot
Ja oli salamurhajuoni, joka muutti elokuvan edetessä toisenlaiseksi, ja oli Helsingin Sanomien arvostelun otsikon anaalihuumoria, sekoilua ja seksiä.  Ja talk-shown vetäjän, David Skylarkin (James Franco), ajoittain katsojan melkein epätoivon partaalle ajavat maneerit. Ja söpö koiranpentu. Mutta koko ajan sen verran vauhti päällä, ettei tuossa ikävystynytkään, eli voin suositella.  Ja jos ei nyt ihan elokuvana, niin uutisarvon takia: tätä elokuvaa Pohjois-Korea paheksui ja tästä maailma sitten hetken aikaa kohisi.

Elokuvan alussa oli muuten kiva kohta, jossa Pohjois-Korea ilmoittaa, että haastattelusta voidaan sopia paikassa, jonka GPS-koordinaatit ovat 40.1326 ja 123.9889 – piti sitten ihan etsiä paikka kartalta, vaikka arvasikin sen olevan lähellä Pohjois-Korean rajaa Kiinassa.

The Interview snapshot
The Interview point on map
The Interview snapshot The Interview snapshot

Jenkkileffassa Pohjois-Korean ydinaseet nostetaan näkyvään asemaan leffan lopussa ja elokuvan loppukohtauksessa ”päämäärä” todetaan tavallaan saavutetuksi, kun vallankumous Pohjois-Koreassa on alkanut.

The Interview snapshotThe Interview snapshotThe Interview snapshot

Kuvat (paitsi karttakuva) kuvakaappauksia elokuvasta The Interview.

Tags from the story
,
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.