Matkavuosi 2015

IGTT201601 fea

Vuosi sitten tein yhteenvetoa vuoden 2014 matkoista otsikolla Maabongareiden supermatkailuvuosi ja totesin silloin, että näin tuo vuosi taitaa jäädä ennätysvuodeksemme, ehkä kautta aikojen.

Vaan eipä jäänyt vuosi 2015 kauas edellisestä! 9 kertaa lähdimme Helsinki-Vantaalta maailmalle ja jos kaikki hotelliyöpymiset ulkomailla olisi laitettu samaan nippuun, niin olisimme voineet vuokrata asuntomme pois kahdeksi kuukaudeksi.

Uusia maita kertyi 6 ja lisäksi 1 uusi Travelers’ Century Clubin alue.

Tukholma: museoita ja sukulaisia

Tammikuu ei mielestämme ole paras kuukausi matkustaa Euroopassa ja niinhän siinä kävi, että paluulentomme myöhästyi monta tuntia hurjan lumipyryn takia. Taisi olla lähes vuoden ainoa oikeasti myöhässä ollut lento.

Tukholma Tukholma

Willi Länsi: nostalgiaa vuosikymmenien takaa

Länsirannikon kansallispuistoissa kävimme paitsi ihan niiden itsensä takia myös siksi, että vanhempani olivat 60 vuotta meitä aikaisemmin liikkuneet osittain ihan samoissa maisemissa. Pääsimme myös muistelemaan omaa ensivierailuamme Kaliforniaan, josta siitäkin oli jo vierähtänyt 33 vuotta.

Los Angeles San Francisco

Lissabon: nuorten kanssa Portugalissa

Myös Lissabon (ja Sintra, Cascais ja Estoril) meni sarjaan nostalgiareissuja, meille.
Mutta nuorille matka oli ensikosketus Portugaliin ja Lissabonin uusi Parque de Nacoesin kaupunginosa ja siellä Oceanario oli toki meillekin uusi tuttavuus.

Lissabon Lissabon

Kirgiisia ja Kazakstan: uusia maita talvessa

Kolme matkaa maltoimmekin jo tehdä bongaamatta uusia maita, mutta tämän matkan myötä saldot kasvoivat taas kahdella. Matkabloggaajakolleegan tapaaminen Astanassa oli mukava lisä tähän matkaan.

Kazakhstan Kazakhstan

Göteborg: vappu saaristossa

Myös Göteborgin matkassa oli nostalgiaa, mutta sen lisäksi kaupunki ja sitä ympäröivä saaristo osoittautui oikein kivaksi kaupunkilomakohteeksi. Monelle lukijoistamme kaupunki tuntui olevan jokseenkin tuntematon ja taisimme oikeasti innostaa ainakin muutaman pohtimaan kaupunkia esimerkiksi hyvänä viikonloppukohteena.

Göteborg Göteborg

Mallorca: äkkilähtö juhannukseen

Vaikkakin Pirkon lomapäivät sapattivapaan jälkeen olivat vähissä, niin muutama kuukaudenvaihde tuotti heti sen verran ylityövapaita, että päätimme niiden (ja juhannuksen) turvin lähteä tutustumaan Mallorcaan, joka osoittautui, sekin mukavaksi kohteeksi: kaupunkilomaa Palmassa, pyöräilyä Alcudian rannoilla, autoillen hiukan ympäri saarta. Tänne voisimme vaikka palatakin – ehkä hiukan yllättävää, mutta emme tätä ennen olleet Mallorcalla käyneet!

Mallorca Mallorca

Grönlanti: Ilulissatin huikea jäävuono

Toinen vuoden huippureissuista! Grönlanti on jotain niin erilaista ja niin huikeaa, että suosittelemme jokaista Islannissa kävijää harkitsemaan, että olisiko mahdollista liittää matkaan myös Grönlanti. Reykjavikistä pääsee suoralla lennolla Ilulissatiin ja vaikka me kävimme myös pääkaupunki Nuukissa, niin jos aikaa (ja rahaa) on niukemmin, niin Ilulissat riittää hyvin maistiaiseksi Grönlannista: maistuu Nuukia paremmalta!

Ilulissat Nuuk

Iran: historia huivi päässä

Alkukesästä selvisi, että Pirkon työpaikalla sai tänäkin vuonna vaihtaa lomarahat niin halutessaan vapaisiin, ja mehän tietysti halusimme. Ylimääräisen loman päätimme käyttää Iraniin. Mielenkiintoinen maa, etenkin tänä vuonna, maailman taas tuollakin suunnalla juuri muuttuessa.

Iran Iran

Ruanda, Uganda ja Kenia: gorilloja ja muita eläimiä

Vuoden pääsatsaus, ainakin matkakustannuksilla mitaten. Matkan kustannusyhteenveto on vielä tekemättä, mutta matka gorilloiden luo ei irronnut ihan halvalla!
Mutta olivat ne sen arvoisia. Kuten safarit Keniassa ja etenkin veneajelu Ugandassa lähelle Kongon rajaa: eläinten määrä oli ihan uskomaton tuolla Kazingan kanavalla (tämäkin juttu on vielä kirjoittamatta).

Masai Mara Masai Mara

Kotimaata unohtamatta …

Kotimaan reissumme eivät lähteneet Helsinki-Vantaalta vaan yhtä lukuunottamatta autolla kotipihasta: Örön saarelle, Hangon suunnalle kaksikin kertaa, Turkuun useamman kerran ja melkein matkoiksi voisi laskea retket Kruunuvuoren huviloille ja Pentalan saarellekin.
Vuoden ainoan matkan junalla teimme Mänttä-Vilppulaan Serlachius-museoihin.

Matkavuosi 2016

Matkavuottamme 2016 hahmottelin julkisesti ensimmäisen kerran jo joulukuun alussa. Suunnitelman toteutus on sen jälkeen edennyt yhden matkan verran, eli olemme varanneet viikonloppumatkan tammikuun lopulle Kiovaan.
Etätyöjakso Genevessä on ainakin hiukan vastatuulessa Sveitsin säännösten takia. Halifaxin ja St Pierre et Miguelonin suunnan lentoja olen kelaillut, mutta varauksia voimme tehdä vasta kun kesälomakuviot töissä selkenevät.
Vaihtoehdoista Myanmar tai Nepal + Bhutan jälkimmäinen tuntuu juuri nyt olevan hiukan voitolla ja Lofoottien osalta olen kiinnostuneena katsellut jopa mahdollisuutta pyöräilylomaan, mutta tosiaan, vain Kiova ja Algeria ovat varattuina.

Olisin taas taipuvainen sanomaan, että alkaneesta vuodesta ei voi tullu yhtä hyvä matkailuvuosi kuin vuosista 2015 – 2016, siivittihän kumpiakin niistä 3 kuukauden vapaa töistä, mutta saa nähdä, ehkä ne lomarahat tänäkin vuonna voi ottaa lomana …

Tags from the story
Join the Conversation

20 Comments

  1. says: Pirkko

   Kiitos Jenna! Hiukan eksoottisimpiin mennään koko ajan, kun tavallisimmat on ainakin kertaalleen jo koluttu :-)

 1. No ei mikään ihan perusreissaajan matkavuosi – tästä huomaa, että sitä harrastetaan ihan tosissaan ;) Mahtavan mielenkiintoisissa kohteisa olet kyllä käynyt menneen vuoden aikana! Lofootit pyöräillen ei muuten kuulosta lainkaan hassummalta, toivottavasti toteutuu! :)

  1. says: Pirkko

   Kiitos Laura! Kyllähän me tunnustamme, että matkailu on pääharrastuksemme nykyisin :-)

  1. says: Pirkko

   Kiitos Heidi! Pysy kuulolla, safarikuvia tulee lähiviikkoina blogiin lisää …

 2. Teillä on käynyt kyllä uskomattoman hyvä tuuri lentojen kanssa, jos vain tuo yksi lento on ollut merkittävästi myöhässä. Mä myöhästyin kahdesti jopa töistä, kun lennot oli sen verran myöhässä, vaihdot meni mönkään ja perillä oltiin monen monta tuntia (tai vuorokautta) myöhemmin kuin piti.

  Kiova on kiva kaupunki, tai oli ainakin vuonna 2009. Mielenkiintoista olisi kuulla, miltä se vaikuttaa nykyään poliittisen tilanteen takia. Kävimme silloin Chernobylissä, ja vaikka se oli kokopäiväretki, niin ehdottomasti sen arvoinen.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Jenni! Kun tuota kuvaustasi lentokokemuksista lukee, niin meillä tosiaan taitaa olla ollut tuuria. Vuonna 2015 monet lentomme olivat Turkishilla, joten pisteet sille. Chernobylille en vielä oikein ole lämmennyt ajatuksena, voi olla, että tyydymme Kiovan keskustan kirkkoihin :-)

 3. says: Katja

  Kyllähän te vain aina ehditte oli töitä taikka ei :D Mulla on kyllä parhaiten jääny mieleen tuo teidän Iranin reissu, tuo lähi-itä kun jotenkin kiehtoo kovasti.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Katja! Kummasti sitä näiden blogienkin kautta ”tutustuu” kolleegoihin: muistan Lissabonin ja Montenegron juttusi ja nyt tuoreimpana juttusi Kanarialta.

 4. says: Jane

  Kivasti erilaisia kohteita! Nepal ja Bhutan kuulostavat vielä jännemmiltä, toivottavasti pääsen lukemaan juttujanne myös näistä kohteista :-)

  1. says: Pirkko

   Kiitos Jane! Mekin toivomme, että saamme suunnitelmista mahdollisimman paljon toteutettua – ja ne jututkin niistä sitten tänne :-)

 5. Tätä teidän reissuvuotta lukiessani kävi mielessä, että oli ihan hyvä vaan että en tehnyt omaa postausta viime vuoden reissuista. Olisi ollut aika onneton lista tämän rinnalla :D Todella mielenkiintoisissa paikoissa olette käyneet jälleen! Göteborg pitääkin laittaa ensi kesän reissulistalle… :)

  1. says: Pirkko

   Kiitos Terhi! Göteborg oli meistä tosiaan kiva ja suosittelen myös tutustumaan saaristoon.

 6. says: Ansku BCN

  Tiedätkö, mä olen tainnut joka ikisen postauksen käydä tänä vuonna lukemassa, tuli nimittäin niin elävästi mieleen juttuja :D. Huima vuosi kertakaikkiaan!

 7. says: eve / friolandia

  Mielenkiintoisia kohteita, joista minä en ole paljon missään käynyt… Mukavaa reissuvuotta 2016 teille! :)

 8. Mun pitää ehdottomasti tutustua noihin Iranin kirjoituksiin! Aiemmin lähi-itä on kiinnostanut lähinnä opintojen kannalta, mutta kyllähän sitä kun aikansa tutkii tiettyjä paikkoja niin mieleen nousee halu myös nähdä ne omin silmin.

  Mahdollisuus matkustaa helposti Islannista Grönlantiin pitää pistää myös korvan taakse!

 9. says: Pirkko

  Kiitos Katja! Eilen juuri taas yhdellen annoimme vinkkejä Grönlannin osalta, joten harkitsepa vaan Sinäkin sitä, jos vaikka Islantiin joskus päädyt.

Leave a comment
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *