Maita, joissa on melkein käyty

Lake Edward

Ensimmäisen kerran listasin syksyllä 2013 maita, jotka olemme nähneet, mutta joissa emme ole käyneet. Siis olemme olleet rajan toisella puolella, näköetäisyydellä, lähellä, mutta kuitenkin kaukana.

Ensimmäisellä listalla olivat Saudi-Arabia, Pohjois-Kypros, Neitsytsaaret (US) ja Kenia. Näistä olemme sittemmin käyneet Pohjois-Kyproksella ja (vasta) nyt Keniassa.

Aasian matkallamme syksyllä 2014 kävimme myös Pohjois-Korean ja Filippiinien rajoilla.

Kongo

Lake Edward ja KongoJoulukuisen Afrikan matkamme melkein maa oli Kongo, siis Kongon demokraattinen tasavalta (entinen Zaire). Queen Elizabethin luonnonpuistosta tekemämme veneretki Kazingan kanavalle käväisi myös Edward-järvellä, joka on puoliksi Ugandan ja puoliksi Kongon, puhelimen kartan mukaan etäisyys rajalle näytti olleen n. 15 km ja näkyvyys riittävä, eli siellä se oli, Kongo!
Alueella liikkuessamme saatoimme myös nähdä tienviitan: Kongon raja 38 km.

Toinenkin Kongo, eli Kongon tasavalta, jonka pääkaupunki on Brazzaville, liittyy sikäli joulukuiseen matkaamme, että siinä missä vuoristogorilloja voi nähdä Ruandassa, Ugandassa ja Kongon demokraattisessa tasavallassa, Kongon tasavallassa voisi käydä katsomassa tasankogorilloja.

Kongon demokraattisessa tasavallassakin on tasankogorillojakin, mutta maan nykytilanteessa sinne matkustamista ei oikein kannata harkita.

Yhteenvetona, näistä ”melkein” -maistamme pidän jossain määrin todennäköisenä, että joskus vielä kävisimme Neitsytsaarilla (US) eikä Filippiinitkään nyt ajatuksena ole täysin mahdoton, jos sille suunnalle satumme. Saudi-Arabiaan voisin mennä, jos pääsisin. Pohjois-Korea ja Kongo jääköön näkemättä.

Join the Conversation

6 Comments

  1. says: Annika

    Mielenkiintoista :) Mua on jäänyt harmittamaan se että aikoinaan melkein pääsin Tansaniaan, mutta matka peruuntui viime hetkellä. Brasilian olen nähnyt, mutta en ole siellä käynyt, ja se jäi harmittamaan suuresti, sillä se ei ole kuitenkaan ihan nurkan takana jotta sinne pääsisi helposti uudestaan. Brasilian näin Argentiinan puolelta mutta aika ei vain riittänyt rajan ylitykseen, omaa tyhmyyttäni en suunnitellut reissua paremmin etukäteen…

  2. Kiitos Annika! Meillä Kenia oli aikaisemmin niin lähellä, että epävirallisesti Tansanian puolisen rajan raja-alueelle ylitimmekin :-) Nyttemmin sitten Keniakin on virallisestikin nähty, tai siis muutama luonnonpuisto sieltä ja hiukan Nairobia.

  3. Paluuviite: Melkein kävin Myanmarissa - Tämä matka
  4. Paluuviite: Melkein kävin Myanmarissa - TÄMÄ MATKA
Leave a comment
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *