Mitä ja milloin viimeksi? (Albufeira)

Viinejä Albufeirassa

Päivät Albufeirassa alkavat jo rutinoitua ja miettiessäni miten jakaisin pieniä asioita elämästämme täällä tulin lukeneeksi 40+ -blogiyhteisön puolelta Tuulannelin jutun Mitä ja milloin viimeksi? ja totesin, että tässähän se on! Ideasta kiitos siis osaltani Tuulannelille.

Tässä haasteessa mietitään ennalta määriteltyjä asioita, mitä olet tehnyt viimeksi.

Viimeksi minä,

Nauroin – kun näimme kulkukoiran matkaavan sujuvasti rullaportaita ylös Albufeiran Praia dos Pescadorilta. Näitä ulkorullaportaita ihmettelin täällä aluksi ja väitin, etten ole moisia ennen nähdyt. Sittemmin kyllä Facebookin puolella lukijamme muistuttivat niitä olevan ainakin Hongkongissa ja Barcelonassa, mutta ehkä olemme ne nyt vaan jotenkin onnistuneet ohittamaan. Tai sitten unohtamaan.

Albufeira ulkorullaportaat
Albufeira ulkorullaportaat, koirasta en saanut kuvaa napattua

Suutuin – tai ainakin harmistuin niin, että piti ainakin ääneen kiroilla. Alkuviikosta teimme bussiretken Algarven rannikkoa länteen ja vaikkakin kohteet olivat kivoja, eikä ryhmäkään ollut kovin suuri, niin paluumatkan kiertely eri hotelleissa väsytti jo niin, että Inatel-hotellille päästyämme olisin ollut valmis ottamaan taksin suhteellisen lyhyelle matkalle asunnollemme, mutta eipä sitten sellaistakaan osunut kohdalle ja sitten puhisten kävelin pimeässä illassa ehkä kilometrin matkan kämpille.

Albufeira tuktuk-takseja
Tuk-tuk -takseja Albufeiran illassa

Häkellyin – tai mikähän tähän nyt olisi oikea verbi. Ainakin yllätyin siitä, miten arkiset kotityöt eri ympäristössä saavat miehen innostumaan niistä: astioiden pesu, pyykkien kuivatus, jääkaapin sisällön inventointi. Yllätyimme myös siitä yhtenä päivänä kämpille palatessamme, että täällä oli käynyt joku, siivoamassa, petaamassa sängyn ja vaihtamassa pyyhkeet. Olimme kuvitelleet, että vuokrasimme kalustetun asunnon viikoksi ja olemme omillamme viikon.

Old Town Apartment Albufeira

Ilahduin – taas kerran rannasta, merestä ja auringosta, kun eilen illallakin lähdimme kävelemään rannalle auringonlaskun aikaan. Lasse tykkää ottaa kuvia auringonlaskuista, minä pidän oikeastaan enemmän siitä miten laskeva aurinko kultaa maisemat toiseen suuntaan. Mutta myös rannan lokeista ja simpukankuorista.

Albufeira rannat Albufeira rannat

Harmistuin – matkalla tänne Dublinin lentokentällä tekemästämme lounasvalinnasta. Mainoksen kuvassa keitto ja toast näytti hyvältä valinnalta, toteutuksessa keitto oli styroxkupissa ja toastista puuttuivat kuvan tomaatit ja sipulit. Olisi pitänyt taas kerran muistaa, että mainos ja todellisuus ovat eri asioita.

Kokeilin jotain uutta – kelpaisiko tähän matkablogissa lentoyhtiö. En ainakaan muista, että olisimme koskaan ennen tänne tuloamme lentäneet Aer Linguksella. Lentoyhteyksien löytäminen Helsinki – Faro -välille oli haastavaa ja tulimme tänne Dublinin kautta. Facebook-kommenteissa yksi samoin täällä nyt oleileva suomalainen kertoi tulleensa Wienin kautta ja palaavansa ehkä Frankfurtin tai Münchenin kautta.

Aer Lingus Dublin

Katsoin – lyhytelokuvan Kana, joka hätkähdytti. Sarajevon vuodesta 1993 kertovassa pienessä tarinassa perhe saa kanan, jonka lapsi päästää pihalle karkuun ja kun äiti käy sitä etsimässä, niin hän päätyy keskelle ammuskelua, jota lapset katsovat ikkunasta. Onneksi äiti kuitenkin selviää ja kana päätyy ilta-ateriaksi, kuten tarkoitus olikin. Katsomme täällä Suomen uutisia Yle Areenasta aamiaisella ja iltapalalla ja muutamaa seuraamaani televisiosarjaa katson Booxtv:stä kun sattuu olemaan hetki aikaa. Tuo lyhytfilmikin oli aikoinaan tullut talletettua Booxtv:lle kun se televisiosta jokin aika sitten tuli osana isompaa lyhytfilmikavalkadia. Netflixkin olisi käytössä, mutta sen jälkeen kun lennoilla tänne katsoin lähes putkeen lähes koko sarjan Designated Survivor, niin täällä ei ole aika enää sille riittänyt. Ei ole ollut niitä sadepäiviä …

Netflix Designated Survivor

AamiaisleipäSöin – juuri aamiaisen. Teetä, jogurttia ja eilen Lidlistä haettua leipää ja leivänpäällisiä nyt jo vähän siinä moodissa, että mitä jääkaapissa sattuu olemaan, sillä huomenna vaihdamme jo osoitetta eikä ruokia kovin paljoa viitsi autossa päivän verran kuljettaa matkalla Espanjaan, Cadiziin.

Lidlin leipätiskikin muuten yllätti kertomalla, että ainakin osa leivistä tulee Fazerilta (Edit 19.1.2017: Johanna Hulda opetti meille portugalia jutun kommenteissa, eli eivät taida leivät sittenkään tulla Fazerilta, ovat vaan vastapaistettuja). Pastel de natoja epäilin kyllä vahvasti paikallisiksi. Täkäläisen Lidlin leipähyllyjen mekanismi vaati muuten hetken harjoittelun: leipiin ei todellakaan kosketa käsin, vaan ne siirretään laatikoiden viereiseen kouruun pitkävartisella ”leipälapiolla”, jota voi liikuttaa laatikon sisällä, mutta kättä sisälle ei saa. Kourusta sinne tiputtamansa leivät voi sitten poimia omin käsin omaan pussiinsa, mutta muita leipiä ei pääse käpälöimään.

Lidl Albufeira Lidl Albufeira

Herkuttelin – tuoreilla mansikoilla. Espanjassa näihin aikoihin oleskelevat ystäväni olivat sikäläisistä mansikoista sitä mieltä, että ovat kauniita mutta mauttomia. Minusta ne olivat kyllä ihan hyviä, viipaloituina ja muutamalla jäätelölusikallisella koristeltuina.

Ostimme – paperisen maantiekartan Portugalista ja Espanjasta. Kahdesta iPhonesta huolimatta tuntui hyvältä varmistaa, että jos kartta- ja navigaattoriohjelmat eivät ole yhteistyöhaluisia, niin meillä on silti jonkinlainen kartta.

Portugali Espanja kartta

Tapasin – ystäviä pitkän vuodenvaihteeseen sijoittuneen viimeisen työputken takia viimeksi Maailmanmatkaajien kokouksessa loppiaisena. Pyhästä huolimatta meitä oli tusinan verran paikalla ja pienellä porukalla saattoikin jutella menneistä ja tulevista matkoista jouhevammin kuin nyttemmin jo usein yli 20 hengen kokouksissamme.

Olemme päättämässä – päivän retkikohdetta. Huoneistoa meille esitellyt Veronica puhui lämpimästä Praia Marinhan kaksoiskaaresta, mutta rannalle ei pääse näin talvella kuin taksilla, sillä emme halua vuokrata autoa sitä varten tänään, kun olemme ensi viikon Espanjan matkaa varten hakemassa moisen juuri huomenaamuna. Katsotaan miten käy, päädymmekö Praia Marinhalle vai rannan aurinkoiselle terassille.

Albufeira rantaterasseja Albufeira rantaterassilla

Ja alkuperäisen idean mukaan, toki, jos innostut, niin nappaa tästä idea ja kirjoita oma juttusi tätä mukaellen. Mitä Sinä olet viimeksi tehnyt?

Tags from the story
, ,
Join the Conversation

20 Comments

 1. Hauska postaus, tosi kiva idea ja hienosti olit koonnut tämän! :) Tuo Kana-elokuva jäi kiinnostamaan, pitääkin katsella se! En muuten olekaan kuullut tuosta lentoyhtiöstä, Aer Linguksesta aiemmin, oikein matkailun ammattilainen täällä hei!

 2. says: Susanna

  Hienot kuvat. Portugalissa käyminen kiinnostaisi kyllä minuakin. Viime keväänä ja kesällä yritin muuten kovasti etsiä risteilyä johon olisi Portugali sisältynyt. Ei vaan löytynyt sille hetkelle. Etsin tietoa myös lautoista, mutta löytyi vain sellainen tieto että on ennen ollut Espanjasta mm. Kanarialta ja muualta lauttayhteys Portugaliin, mutta nyt se on tauolla/lopettanut. Tosin Madridista kulkee ainakin juna Portugaliin. Hauskoja nuo kulkukoirat, yksi kiltti koira jäi mieleeni viime kesältä Sardiniassa. Koiralle ei kelvannut leipä ruuaksi oli paremmilla ruuilla ruokittu ja jopa pullovedellä

  1. says: Pirkko

   Kiitos Susanna! Enpä ollut tullut ajatelleeksi Portugalia risteilykohteena. Nyt olemme jo Cadizissa, Espanjassa, ja maantiekartassa näytti olevan tänne piirretty laivareitti Kanarialle.

 3. Olenkin parissa blogissa nähnyt tällaisen postauksen, ja onhan tämä hauska tapa kertoa kuulumisia :) Jään odottamaan Cadizin postauksia, sillä parikin on siitä minulle nyt vinkannut, ja mielenkiinto on herännyt. Ehkä sinne sitten seuraavalla Espanjan-reissulla :)

  1. says: Pirkko

   Kiitos Terhi! Niin se aina muiden blogien lukeminen antaa uusia ideoita itse kullekin :-) Nyt olemme jo Cadizissa, katsotaan nyt sitten mitä parissa päivässä saamme tästä kaupungista irti.

 4. Kiva tapa kertoa reissun tunnereaktioista ja kuulumisista. Ulkorullaportaat on kyllä hauska ilmiö, olen niillä matkustanut ainakin juuri Honkkareissa ja Barcelonassa.

  Hehheh, mahtava ylläri kun huoneisto olikin siivottu! Kerrankin noin päin. :)

  1. says: Pirkko

   Kiitos Kati! Voihan olla, että minäkin olen niitä ulkorullaportaita noissa kaupungeissa nähnyt, mutta jotenkin nyt Suomen talvesta tuonne Albufeiraan tullessa oli niin mielessä lumet ja jäät, että jäin erityisesti niitä ihmettelemään.

 5. Jopas on keksintö laittaa ulkorullaportaat rannalle, mutta kesäaikaan varmaan helpottaa auringonpalvojaruuhkassa. Tuo ”acabado de fazer” muuten tarkoittaa ihan vaan tuoretta leipää (kirjaimellisesti ”juuri lopetettu valmistamasta”), eikä liity mitenkään herra Fazeriin. :) Tosin tiedä vaikka samoilta tehtailta tulisivatkin taikinat kuin Fazerin leipiinkin, en yllättyisi. Minusta se Portugalin Lidlien uusi leipälapiosysteemi on oikein nerokkaan hygieeninen!

  1. says: Pirkko

   Kiitos Johanna Hulda – ihan erityisesti portugalin kielen opetuksesta! Korjaankin tuota tekstiä jutussa siis vielä tällä tiedolla.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Anna! Kelit ovat kyllä suosineet, yksi sadepäivä Ceutan retkellä, muuten aurinkoista ja sininen taivas.

 6. Tykkään tällaisista postauksista eli kiitos kuulumisista :) Mä treffasin juuri suomalaisia ystäviä täällä Koh Lantalla. Ollaan oltu reissussa melkein viisi kuukautta, joten oli ihana nähdä tuttu naama Suomesta täällä Aasiassa. Nauttikaa Portugalista!

 7. Olipa kiva ja mielenkiintoinen postaus. Mainiota rakentaa se Portugaliin, se antoi tälle haasteelle kivaa maustetta.
  Tuolta silmiini pisti, että et ole Aer Linguksella lentänyt. Minäpä olen, monta kertaa :)
  Olen asunut Irlannissa tovin 90-luvulla ja silloin tuli lennettyä Dubliniin useammankin kerran Aer Linguksen väreissä.
  Tämä haasteen minä nappaan. Kiitos Pirkko!

  1. says: Pirkko

   Kiitos Tuula! Näitä lentoyhtiöitä on nykyisin nii…iiin paljon :-)

 8. says: Jael

  Kiva postaus ja hienot kuvat. Pitäisköhän myös tehdä tällainen postaus,on tosin ollut vähän tylsä viikko joten ei kai tule sellaiseen materiaalia..

  1. says: Pirkko

   Kiitos Jael! Mitä ”tylsempi” viikko, niin sitä mehukkaampia yksityiskohtia mahtuu juttuun :-)

 9. says: Marjo

  Hauska postaus Pirkko :) Ehdin itse jo toteuttaa tämän muuten olisin tarttunut.
  Hauska tuo Fazer -juttu! Minäkin olisin ajatellut juuri, että WAU….täälläkin on Fasu.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Marjo! Aina näistä oppii, omista virheistään, kun joku ihana ihminen viitsii oikoa.

Leave a comment
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *