New York, maaliskuu 2004

New York 2004 feature

Artikkeli päivitetty 14.12.2020 vuoden 2004 päiväkirjoihin perustuen.

Menomatkalla lento oli lähdössä tunnin verran myöhässä, mutta toisaalta meidät upgreidattiin business-luokkaan, joten harmitus lennon myöhästyneestä lähdöstä haihtui kyllä aika pian! Hotellille taksilla, vakiohinta 35$ + tullit 4$ ja juomarahat, yhteensä 45$.
Hotelli Roger Smith Lexingtonin ja 48/49. kadun kulmassa.

Ensimmäisenä päivänä kävimme Rockefeller Centerissä ja kiertelimme kaupoissa: Barnes & Noblesin kirjakaupassa, (kirjakauppa), Saks Fifth Avenuella ja Macy’sin tavaratalossa. Plaza-hotellissa kahvilla/teellä.

Vapaudenpatsas ja Ground Zero

Lauantaiaamuna kävimme retkellä Vapaudenpatsas –saarella (itse patsaaseen ei ole päässyt sitten 11.9.2001). Katsastamassa myös katsastamassa entisen World Trace Centerin tienoon (Ground Zero). Nyt 2,5 vuotta tapahtuman jälkeen paikka oli tavallisen rakennuspaikan näköinen. Rautaristi ja rihkamakauppiaiden puuttuminen sentään muistuttivat vielä tapahtuneesta. Vierailimme myös Waldorf Astoria -hotellissa ja myöhemmin illalla nostalgiasyistä Marriot Marquis -hotellin the View -näköalaravintolassa, jossa viivyimme kierroksen verran ja nautimme jälkiruokabuffetin.

Chelsea-hotelli, Strawberry Fields ja Grand Central Station

Sunnuntaiaamuna otimme rennosti ja katsoimme hotellilta lainatun videon Return to me. Söimme toisen aamiaisen – pancakes! – lähellä Grand Central Stationia. Illalla taksilla katsomassa Chelsea-hotellia ja edelleen toisella taksilla Central Parkissa katsomassa Strawberry Fields -muistomerkkiä. McDonalds -illallinen Grand Central Stationilla.

Luistelemassa Rockefeller Centerissä

Lähtöpäivänä kävimme vielä Rockefeller Centerin luistinradalla luistelemassa ja mm. Dean&Deluca -kahvilassa, johon olin ”tutustunut” Felicity -sarjaa seuratessani. Lentokentälle hotellin tilaamalla autolla n. tunnissa 55 dollarilla. Paluulento olikin sitten jo ihan ajoissa.

Matkan valokuvia voit halutessasi katsoa klikkaamalla alla olevaa kuvaa tai tästä!

New York 2004

Tags from the story
,
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.