Kap Verde

Kap Verde feature

Vietimme talvilomaviikon Kap Verdellä, Afrikan rannikolla, n. 500 km Senegalista länteen. Matkaseuranamme olivat kummityttömme Satu ja Petra, joista Satu on kokenut maailmanmatkaaja, mutta Petra oli ensimmäistä kertaa näin monta päivää erossa äidistään … mutta pärjäsi ihan mukavasti, mitä nyt Afrikassa oli välillä vaikea löytää mielestä syötävää, McDonaldseja kun Salin saarella ei ollut. (Sadulle mieluista syötävää oli esimerkiksi hummeri).

Ilmat suosivat – lämpötila oli n. 25 astetta ja tuulet rannalla juuri sopivan vilvoittavia.
Elämä Kap Verdellä on rauhallista ja päivät toistensa kaltaisia – juuri niin kuin rantalomalla pitääkin. Nautimme valkoisesta rannasta ja turkoosista merestä. Rannalla kyläläiset kokoontuivat päivittäin laiturille.

Yhtenä päivänä osallistuimme päivän purjehdusretkelle (suomalaisvalmisteinen Swan!). Teimme myös lyhyen omatoimiretken suola-altaille.

Kaupungilla (tai kylässä), jonka rauhallisille kaduille tuuli ei kantanut, vaelsimme helteessä hitaasti lounaspaikkaa valiten tai muutamia matkamuistokauppoja tutkien.
Petra (ja Satukin vielä) ihastelivat kaikkialla olevia koiria, kissoja (ja muita eläimiä).

Hotellimme Odjo D’Aqua sijaitsi mukavasti sekä rannan, että keskustan läheisyydessä ja oli afrikkalaiseksi hotelliksi ihan hyvä (mitä nyt kuumasta vedestä ajoittain oli pulaa).
Hotellin terassilta saatoimme iltaisin seurata auringon nopeaa laskua (olimmehan lähes päiväntasaajalla) Atlantin valtamereen.

Kap Verde kuvat
Kap Verden kuva-albumi – klikkaa tästä tai kuvasta
Tags from the story
,
One reply on “Kap Verde”

Comments are closed.