Teatterissa Lontoossa

Phantom of the Opera

Pääsiäismatkallamme kävimme pitkästä aikaa myös teatterissa Lontoossa (edellisestä kerrasta, Mousetrap, taisikin olla jo yli kymmenen vuotta). Saimme aiheeseen liittyen aivan erinomaisen opastuksen naapuriltamme, joka ei anna käyntien väliin jäädä kai yleensä vuotta enempää.
Hänen luvallaan joitakin näistä perusasioista tässä, jos vaikka neuvot hyödyttäisivät jotain muutakin:

  • Lontoon teattereihin ei ole vaikea saada lippuja, edes suosituimpiin esityksiin – lähes aina liput saa haluamaansa esitykseen paikan päällä ilman ennakkovarauksia
  • Matkatoimistojen ja muiden välikäsien palkkiot ovat suuret – pienellä jalkatyöllä pääsee huomattavasti halvemmalla
  • Paikan päällä liput voi hankkia joko TKTSstä Leicester Squarella (saman päivän näytöksiin, 20-30 £) tai kunkin teatterin omalta lippuluukulta
  • Leicester Squaren (ja vaikka Madame Tussaudsin lähettyvillä) on kaikenlaisia kaikenlaisia lippumyymälöitä, mutta niiden myymät loput eivät yleensä ole halpoja ja liput pitää maksaa usein käteisellä
  • Uusimpiin ja suosituimpiin musikaaleihin liput saa kätevimmin (ja edullisimmin) teatterilta – kalleimmat liput näihin ovat n. 50 £
  • Sunnuntaisin teattereilla ei näytöksiä useimmiten ole, mutta muina päivinä on iltaisin ja joinain päivinä iltapäivisinkin.

Ohjelmistoon voi tutustua etukäteen netissä. Me päädyimme tällä kertaa, naapurimme suosituksesta, katsomaan Oopperan kummitusta – ja olihan se hieno, mahtavine lavastuksineen! Ja kuten Lontoossa voi – menimme sinne sateisena iltapäivänä  suoraan ”turistina”, reppuinemme, sateenvarjoinemme kaikkineen. Vaikka liput ovat arvokkaita ja teatterit vanhanaikaisen upeita, niin niistä voi mennä nauttimaan ”pukeutumatta” sen kummemmin. (Niin ja ne liput, matineaan, ostimme suoraan teatterilta, 2 lippua 65£. Luottokortti kelpasi maksettaessa. Leicester Squaren kojut tarjosivat samaan näytökseen yhtä lippua 65£:lla.)

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *