Praha
– historiaa ja nykyaikaa

Praha 2007 feature

Vietimme pidennetyn viikonlopun (to-su) Prahassa 12-vuotiaan Petran kanssa. Hotelli (Ambassador Zlata Husa) löytyi netistä, sijainti valittiin muutaman tuttavan vihjeillä ja ainakin meille se osui ihan kohdalleen – lähellä niin ostoskatuja kuin Vanhan kaupungin aukiota. Helmikuinen Praha oli viileä (5..10 astetta), mutta kun Espoosta lähtiessämme oli -19, tuntui se ihan riittävän lämpimältä – ja useimpina päivinä oli aurinkoista.

Osallistuimme muutamalle kaupunkiretkelle – toisella tutustuimme Juutalaiseen Prahaan ja toisella Prahan linnaan ja St Vituksen katedraaliin. Juutalaisen synagogan seinille kirjoitetut 77000 tsekinjuutalaisen nimet olivat vaikuttava näky. Teimme myös omatoimiretken Vltava-joen ylittävälle keskiaikaiselle Kaarlen sillalle, jota reunustavat patsaat olivat kovin mustia – paitsi ne muutamat kohdat, joita monet ihmiset halusivat koskettaa – ja ihmettelimme astronomista kelloa Vanhan kaupungin aukiolla pariin otteeseen. Kultakuja ja Kafkan hauta jäivät toiseen kertaan – mutta Kafkan muistomerkin sentään ”löysimme”.

Nykyaikaa edustivat pistäytymiset (useampaan!) kaupungin H&M -myymälään, Zaraan ja Marks & Spencerille (Pirkko, tämä ei ole 12-vuotiaiden makuun). Jostain putiikista löytyi myös Paul Frank -tarjontaa kuulemma laajemmin kuin Turusta, joten oli ihan pakko ostaa joku paita lisää. Lasiesineitä ihastelimme useaan otteeseen, mutta kotiin lähti vain pari lasikarkkia ja pieni keltainen lintu.

Muonituksesta vastasi tällä kertaa lähinnä McDonalds ja hotellin ravintolat. Kerran kokeilimme sentään yhtä italialaista ravintolaa (pastaa ja pizzaa).

Praha Astroniminen kello Praha Petra

Klikkaa tästä tai kuvasta katsoaksesi lisää kuvia Prahasta

praha

Tags from the story
,
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *