Terveiset Riikasta!

Pajunkissoja ja kevätesikoita

Palmusunnuntaina RiikassaPieni Baltian kierroksemme alkoi Riikasta, jonne saavuimme palmusunnuntain aattona. Palmusunnuntai näkyi oikeasti sunnuntai-aamun katukuvassa, kun kirkkoihin menevillä ihmisillä oli mukanaan pajunkissoja ja katajanoksia. Toinen katukuvassa näkyvä asia oli Pohjoismaisten kauppaketjujen läsnäolo – hotellimme sattui sijaitsemaan paikallisen Stockmannin vieressä ja paikallisten R-kioskien tehtävää hoiti norjalainen Narvesen -ketju. Latvian miehitysmuseo Mutta toki katsastimme Stockmannin ohella myös Riikan vanhan kaupungin kapeita kujia ja kirkkoja, hiukan kauempana olevat Art Nouveau -tyyliset talot 1900-luvun alusta ja etenkin Latvian miehitysmuseon, joka tarjosi tiiviin tietopaketin maan historiasta. Ravintolaketjuista meitä viehättivät paikalliset ketjut Double Coffee ja Cili Pica – erityisesti Double Coffeen tyyppisiä paikkoja olisi kiva nähdä Suomessakin!
Teimme myös omatoimiretken junalla Jurmalaan, Riianlahden rannalle (joka vielä huhtikuun alussa oli jokseenkin autio). Kesäkaupungin autioilla kaduilla tuli  helposti Hanko mieleen.
Tiistai-iltapäivällä jatkoimme matkaa Vilnaan – neljä tuntia bussissa ja maa vaihtui Latviasta Liettuaan.

Riika ja Vilna
Kuvia Riikasta ja Vilnasta tältä matkalta näet klikkaamalla tästä tai kuvasta
Tags from the story
,
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.