Helmihääpäivä

28.5.1977

28.5.2007 tulee kuluneeksi 30 vuotta siitä, kun meidät vihittiin Turussa.
1977 Pirkko opiskeli TKK:lla. Lasse oli jo töissä Ericssonilla ja asuimme vuokralla Soukassa. Ensimmäinen kummilapsemme Henri syntyi syksyllä.

Viisi vuotta myöhemmin (1982) muutimme Tietäjäntielle, Pirkko oli töissä Orionilla ja tietokoneet olivat minikoneita (VAX). Kaukomatkan teimme Kaliforniaan ja Suomessa kiertelimme kesällä autolla määränpäänä radioamatöörileiri Seljeksessä.

1987 Pirkko oli töissä Digitalilla – tehden konsulttina töitä mm. KOP:lle. Työsuhdeautolla lomailimme Saksassa ja Digital Excellence Awardin myötä kävimme Acapulcossa, Mexicossa. Toinen kummilapsemme Jussi ja hänen serkkunsa Tiia syntyivät. Kotiin ostettiin nahkasohvat ja mikroaaltouuni ja työelämään tulivat ensimmäiset työsuhdekännykät, mallia Gorbatshov.

Kristallihääpäiväämme juhlimme Turussa keväällä 1992 (Pirkko pinkissä mekossa) noin samalla vierasjoukolla kuin häitämme vuonna 1977. Työelämässä vuoden lyhenne oli ISO 9000, kun Pirkko laatupäällikkönä oli osaltaan vaikuttamassa silloisen Suomen Digitalin projektiliiketoiminnan toimintamallin sertifiointiin. Sähköpostit kulkivat jo yrityksestä toiseenkin ja tietokoneen nimi oli vaikka Powerbook. Kesälomalla olimme Gotlannissa ja jouluna Luostolla. Kummilasten määrä oli jo vuonna 1988 kasvanut taas yhdellä, kun Satu syntyi.

1997 Pirkon isä kuoli ja äidin kuoltua jo 1981 vuoden teemana olikin sitten pesänselvitys. Asunto Linnankadulla ja puolet kesäpaikasta Paraisilla myytiin. Kävimme ensimmäisen (ja toistaiseksi viimeisen) kerran Kanarialla veljentyttäremme Tiian, tuolloin 10v, kanssa. Joulun alla lomailimme Australiassa. Neljäs kummilapsemme Petra oli 2-vuotias. S/Y Meriharakka hankittiin syksyllä – ja talven yli olimme kahden purjeveneen loukussa, kun Pica Pican (Sunwind 27) myyminen jätettiin seuraavaan kevääseen.

Hopeahääpäiväämme juhlimme kahdestaan pienellä retkellä Suomenlinnaan. Suomi oli tammikuussa siirtynyt euroihin, Pirkon työpaikkana oli SAP ja asiakkaana vuonna 2002 pääasiassa Kesko. Keväällä purjehdimme Kreikassa ja kesällä Itämerellä, mm. Tukholmassa, Visbyssä ja Gotska Sandöllä. 15 vuotta aikaisemmin hankitut nahkasohvat saivat lähteä kun sisustimme uudelleen olohuoneemme, nyt Iirislahdessa.

Helmihääpäiväämmekin juhlimme kahdestaan – tälle toukokuulle kun kummipoikamme Henrin ja Sinin häiden ja veljentyttäreni Tiian lakkiaisten myötä kertyi jo sukujuhlia molempien suvuille.

Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä:

Join the Conversation

1 Comment

  1. says: Eero Heino

    Onnitteluni. ¨
    Olette onnistuneet haastavista työtehtävistänne huolimatta hienosti vaalimaan myös parisuhdettannne:-)

    //Eero

Leave a comment
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.