Jersey ja Guernsey

Kesälomamme toisen viikon vietimme Jerseyn saarella, jonne on lyhyt lauttamatka Saint-Malosta Ranskan puolelta. Tiesimme Jerseyn olevan yksi Kanaalisaarista ja arvelimme sen olevan osa Yhdistyneitä Kuningaskuntia, mutta heti ensimmäinen jerseyläinen, jonka kanssa asiasta keskustelimme korosti, että Jersey ”we are under the Crown, but not UK Parlament nor Brussels”.

Jerseyllä Pirkon kirjeenvaihtoystävän ystävän veli, musiikinopettaja ja pianonvirittäjä, tarjosi meille heti saavuttuamme saarikierroksen – näimme ympäri saarta olevat lukuisat valkoiset hiekkarannat ja saimme yleiskatsauksen muihin nähtävyyksiin mm. eläintarha ja La Corbieren majakka, joissa kävimme sitten myöhemmin bussilla tai vuokratuilla polkypyörillä.

Teimme myös päiväretken naapurisaarelle Guernseylle (45 minuutin lauttamatka Jerseyltä) – ja opimme, että myös tämä saari on oma valtionsa, vaikka asukkaita onkin vain n. 60 000 (Jerseyllä n. 90 000).

Vierailimme Jerseyllä myös maanalaisessa tunnelistossa, jonka saksalaiset rakennuttivat miehityksen aikana sairaalaksi (Jersey War Tunnels).
Tuli kummasti mieleen, että Eurooppa on tainnut toisen maailmansodan aikoihin olla todella laajalti miehitetty, kun tänä vuonna olemme, sattumalta, käyneet Tsekeissä, Latviassa, Liettuassa ja Kanaalisaarilla ja kaikki nämä maan olivat sodan aikana miehitettyjä.

Jerseyltä palasimme Suomeen Lontoon kautta – teoriassa 3 tunnin ja 45 minuutin vaihtoaika Gatwickin ja Heathrown lentokenttien välillä riitti juuri ja juuri lauantai-iltana, kun lähtö Jerseyltä hiukan viivästyi.

Kanaalinsaaret
Klikkaa tästä tai kuvasta katsoaksesi kuvia Jerseyltä ja Guernseytä

Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä:

Tags from the story
,
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.