Kansainvälinen majakkapäivä 19.8.2007

Perilla Soderskarilla

Kävimme tänä vuonna majakkapäivänä majakalla – nimittäin Söderskärillä. Söderskärhän sijaitsee n. 15 mpk Helsingistä karkeasti ottaen kaakkoon. Majakkasaarelle saa rantautua vasta lintujen pesimäajan jälkeen, eli käytännössä elokuussa. Me kävimme saarella n. 6 tunnin vesibussiretkellä, josta pari tuntia meni suuntaansa matkalla majakalle, mutta majakkaan, ”majakkasaareen” ja viereiseen ”luotsisaareen” ehti hyvin tutustumaan parissa tunnissa. (Luotsisaaressa käynti vaatii kyllä hyvät kiipeilykengät ja hiukan urheiluhenkeä!)
Sääkin suosi – aurinko paistoi ja tuuli oli kohtuullinen, vain aivan majakan lähivesillä vesibussi hiukan hyppi aallokossa.
Söderskärin omilta sivulta löytyy tietysti hyviä kuvia majakasta ja saaresta, mutta tässä kuitenkin muutama meidän ottama ”amatöörikuva” sieltä.

söderskär
Klikkaa tästä tai kuvasta Söderskärin kuviin
Tags from the story
,
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.