Kevyttä ja korkealentoisempaa viikonloppuna

Boney MPerjantai-iltana kävimme katsastamassa uuden Flamingon, tai tarkemmin sen yökerhon, Flamingo Clubin, kun siellä esiintyi vanha Boney M -yhtye. Yhtyeessä oli, ainakin jossain määrin, jäljellä 70-luvun lopun soundia. Uuden yökerhon toiminta tilaisuuden järjestäjänä sen sijaan ei vakuuttanut – tilaisuuteen myytiin lippuja kuten konserttiin, mainitsematta missään, että kyse oli seisomapaikoista, sillä pöytä yökerhosta olisi pitänyt osata varata erikseen. Tosin esityksen sitten päästyä vauhtiin sillä ei ollut kovin paljon väliä, sillä pöydistä ei olisi nähnyt mitään – etenkään kun noin puolet yleisöstä tungeksi lavan edessä. Onneksi me olemme molemmat pitkiä …

Martin ParrLauantaina kävimme kuuntelemassa Hannu Vanhasen luennon valokuvakirjojen ja kuvareportaasien luomisprosessista. Ennakkotiedon perusteella kuvittelimme, että luento voisi käsittää amatöörille käyttökelpoisia vinkkejä nykyisin suosiotaan kasvattavien valokuvakirjojen teettämiseen tai meidänkin matkoistamme usein tekemien kuvakertomusten parantamiseen, mutta luento käsittelikin näitä asioita aihepiiristä väitelleen henkilön näkökulmasta – mielenkiintoista, mutta ei sitä, mitä kuvittelimme! Mutta voisihan sitä tietysti harkita tutustumista vaikka luennossa esitellyn valokuvaaja Martin Parrin tuotantoon, etenkin jos hän tapaa kuvata “kuten turisti”. Ja kun Ässäkeskukseen olisi mahtunut 140 henkeä ja paikalla oli vain n. 30, niin tarjolla olleita maittavia tuoreita tauolla tarjottuja pullia riitti kaikille jopa kotiin vietäväksi!