Georg Engeström in memoriam

Georg Engeström

Luin lehdestä, että taiteilija Georg Engeström on kuollut 87-vuotiaana Espoossa.

Olohuoneen seinällämme on Georg Engeströmin nuorta koivikkoa esittävä työ. Aikoinaan tosin toivoin, että siinä olisi joku Juhani Linnovaaran sammakkohahmoa esittävä työ. Engeströmin koivikko päätyi meille nimittäin siten, että isäni oli aikoinaan sitä mieltä, että silloin uudessa kodissamme pitää olla ainakin yksi oikea taulu (muut ”taulumme” olivat silloin pääasiassa kehystettyjä julisteita tai painokuvia) ja vaikkakin teoriassa saimme valita taulun itse, niin loppuäänestyksessä tämä sovinnaisempi koivikko voitti minun ehdotukseni isäni ja Lassen äänin. (Samalla voittavalla äänestystuloksella ensimmäinen asuntomme oli hiukan ennen tämän taulun hankintaa ostettu Pohjois-Tapiolasta eikä Laajalahdesta.)

Sekä silloisen asunnon, että taulun hankinta tapahtui vuonna 1977. Vuonna 1978 Juhani Linnovaara valittiin vuoden taiteilijaksi – joten taloudellisessa mielessä minä olin ”oikeassa” ja isäni ja puolisoni ”väärässä” … Mutta ihan hyvä taulu tuo Engeströminkin taulu on. Vaikka noita etualalla olevia risuja kukaan ei olekaan viitsinyt siivota pois, vieläkään.

Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä:

Join the Conversation

3 Comments

  1. says: Anni

    On mukava lukea, että teillä on vaarini taulu seinällänne. Toivottavasti taulu löytää paikkansa jatkossakin kotinne seinältä.

  2. says: Noora

    On tosiaan mukavaa, että vaarimme taulu on kotinne seinällä. Jos kuitenkin jostain syystä haluatte siitä joskus luopua, toivoisin, että ottaisitte yhteyttä minuun. Olen kiinnostunut keräämään vaarini tauluja. Oikein mukavaa alkanutta vuotta teille.

  3. says: Pirkko

    Minun puolestani mukava, että olette käyneet lukemassa blogiani. Emme kuitenkaan näiltä näkymin ole taulussa luopumassa, kuten nettijutusta saatoitte lukea sillä kuitenkin on meillekin ”ensimmäisenä oikeana taulunamme” ihan merkittävä tunnearvo.

Leave a comment
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.