Päiväkirjapäivä 2.2.2009

päiväkirja

Suomalaisen Kirjallisuuden Seura kerää suomalaisten päiväkirjoja tältä päivämäärältä. Oheisena minun maanantaini. Jos haluat tarjota tutkijoiden käyttöön omaasi, niin sen voi helmikuun ajan naputella vaikka tänne.

”Kello soi jo 6:15 – toimistopäivä ja siis aikainen herätys (tiistaisin ja perjantaisin teen useimmiten etätöitä.) Aamun ensimmäinen puhelinpalaveri klo 9 – valmistelua samasta aiheesta myöhemmin pidettävälle varsinaiselle palaverille. Seuraavaksi sovin alkuvuoden tavoitteista alaiseni kanssa. Lounaan (coq au vin) jälkeen parin tunnin työpalaveri muutaman kollegan kanssa. Vielä yksi joka maanantainen rutiinikokous ja iltapäivällä 14:30 pääsen purkamaan päivän työlistaa. Ohjeistan muutamalle kollegalle, että tällä viikolla voi toteuttaa muutoksen, josta on jo puhuttu, mutta sovittu, että aloitetaan helmikuun alusta uudella tavalla. Valmistelen tiistai-aamun ensimmäistä kokousta, joka alkaa aikaisin, kun muut osallistujat ovat Kiinasta (kokous siis tietokoneella ja puhelimella). Päivän päätteeksi sähköpostiin ilmestyy vielä resurssipyyntö pieneen, mutta pikaiseen projektiin – vaihdan aiheesta pari sanaa kollegan kanssa, laitamme projektipäällikölle pari lisäkysymystä ja toteamme, että kollegan kohta alkavan loman ajan yritän hoitaa ryhmämme osuuden kyseisessä projektissa. Siinä sitä olikin sitten jo, yhdelle päivälle – pääsen kuitenkin lähtemään kotiin normaaliin tapaan vähän jälkeen klo 16 – ja on vielä valoisaa!

Kotona syömme puolisoni kanssa hiukan, vaihdamme vaatteet ja kävelemme läheiselle kuntosalille – täytyi käydä kuntosalilla tänään, kun huomenna on aika pieneen kosmeettiseen leikkaukseen (pari luomea, mutta ehkei ole ihan hyvä idea heti sen jälkeen käydä lenkillä tai salilla.)

Myöhemmin katsomme televisiosta kotimaiset sarjat Helppo elämä ja Uutishuone. Uutisissa kuvattiin laajalti miten vaikeaa monelle on ollut Teema-kanavan paikan muuttuminen. Aviomies sai sen meillä viritettyä yhteen televisioon, tallentimet ja muut televisiot voivat jäädä myöhäisempään.

Vielä muutama juttu netissä – luokkatoverini 70-luvulta on kommentoinut eilen illalla Facebookiin laittamiani vanhoja luokkakuviamme: ”ihkuja, aitoa 70-luvun muotia”. Sain viikonloppuna loppuun Danielle Steelen kirjan Amazing Grace ja tsekkaan Amazonista, että olisiko kirjailijan uudempaa tuotantoa jo tarjolla halpoina pokkareina ja tilaan pari kirjaa lisää – erityisesti näin halvan punnan aikoina.

Tulikin sitten aika pitkä kuvaus tästä päivästä, tämän päiväkirjateemapäivän kunniaksi – vaikkakin kirjoitan päiväkirjaa jatkuvasti, niin useimpien päivien kuvaukset ovat ehkä keskimäärin vain 8-10 riviä – ja tässä vaiheessa tekstiä kello onkin jo yli 23, aika mennä nukkumaan. ”

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *