Berliini 1987 ja 2003

20 vuotta Berliinin muurin murtumisesta tänään 9.11.2009.

Kävimme Berliinissä (myös silloisessa Itä-Berliinissä) ensimmäisen kerran kesällä 1987. Muistan rajanylityksen Checkpoint Charliella ja Itä-Berliinin isot (ja autiot) kadut ja monumentaaliset julkiset rakennukset. Ja katujen värikkyyden puuttumisen, kun mainoksia ei juuri ollut.

Toisen kerran kävimme Berliinissä kesällä 2003 – muuria ei enää ollut ja Itä-Berliini oli muuttunut ihan toiseksi kaupungiksi. Checkpoint Charlie toki löytyi edelleen ja museot sen lähellä – ja kojut kadunvarsilla, jotka myivät kaikkea ”itäkamaa”.

Checkpoint Charlie

Muurilla vuonna 1987 – siis muutama vuosi ennen sen murtumista

Alemmat kuvat vuodelta 2003, jolloin muuria löytyi enää muutamasta paikasta Berliinissä.

Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä:

Tags from the story
,
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.