Joulukalenteri 2009

joulukalenteri 2009

(Päivitetty 11.12.)

Entinen esinaiseni Suvi aloitti Facebookissa joulukuun alussa sarjan, jossa hän useimpina päivinä lisää seinälleen jonkun jouluaiheisen kuvan lähipiiristään. Minusta idea oli niin kiva, että kopioin sen itselleni Facebookissa – ja miksei nyt sitten melkein samalla vaivalla tännekin.

 1. joulukuuta
  Tässä kuva USB-kuusestani – tänä vuonna sijoitin sen kirjahyllyyn ja yllätyin miten kivasti se valaisee koko sen kolon, missä se on. Viime vuonna tämä matkaili joulumatkallamme Firenzessä ja San Marinossa hotellihuoneita koristamassa!

 1. joulukuuta
  Tässä takan reunaltamme Veikko Haukkavaaran harakka, joka on siinä koko vuoden, mutta saa jouluna (itse virkkaamani!) tonttulakin päähänsä ja punatulkun kaverikseen.

 1. joulukuuta
  Itsenäisyyspäivää! Tämän Iittalan kynttilänjalkaparin ostin 1992 Suomen 75-vuotisjuhlan kunniaksi – isältä peritty tämäkin, pienimuotoinen kiinnostus taidelasiin, joka näkyy kotona paitsi näissä myös muutamana lasilintuna.

 1. joulukuuta
  Tämän pingviinin saimme jonain jouluna lahjaksi joltain lapselta. Alunperin sen jalusta oli saippuan sisällä, mutta vaikka alkuperäinen saippua onkin kauan sitten käytetty loppuun olemme laittaneet sen joka joulu suihkua joulustamaan.

 1. joulukuuta
  Tämä puinen tähti on muisto Ruotsin vuosiltamme 1980-luvun alussa – toisin kuin monet muut jouluvalot tämä kestää vuodesta toiseen ja sen lamppukin on helposti vaihdettavissa.

11. joulukuuta
Jos puinen joulutähti oli vanha joulukoriste, niin tämä suklaalumiukko on uusi (eikä näe enää ensi joulua). Kulhossa olevat oranssit otukset jäivät vielä Halloweenin jäljiltä nekin esille, kun olivat jotenkin riittävän kivan näköisiä. Ja jouluvalmisteluillemme kuvaavaa, että tämä asetelma on lieden päällä – eikä sitä montaa kertaa siitä tarvitse ruuanlaiton tieltä pois siirtää, ruuanlaittoon kun riittää mikroaaltokiertoilmauuniyhdistelmä tai sitten yksi, korkeintaan 2 levyä liedeltä.

Tags from the story
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *