Ateena 1976

Ateena 1976

Lasse osti tasoskannerin (Canon CanoScan 8800) – ajatuksena skannata vähitellen joitakin kuvia n. 2500 diastamme (osa omiamme, osa Pirkon isän ottamia kuvia).
Tämä sunnuntai (-15 astetta, 10m/s tuulta, +20 cm lisää lunta) tuntui jotenkin hyvältä päivältä aloittaa tätä projektia – ja aloittaa alusta, eli ensimmäisestä yhteisestä ulkomaan matkastamme.

Elokuussa 1976 vietimme 2 viikkoa helteisessä Ateenassa (edullisessa hotellissa, ilman ilmastointia – ei koskaan enää!). Tuolloin Ateenaan ei päässyt suoraan Helsingistä, vaan matkustimme ensin laivalla Tukholmaan ja sitten sieltä lensimme Kööpenhaminan kautta Ateenaan. Rantakohteisiin olisi varmaan päässytkin suoraan Suomesta, mutta me halusimme juuri Ateenaan. (Paluumatkalla vaikutti siltä, että ehtisimme Kööpenhaminan lennolta vielä iltalaivaan, otimme Arlandassa taksin ja ajoimme Värtanille ja taisimme olla tasan viimeiset ihmiset, jotka juoksivat laivaan. Mutta ei tarvinnut maksaa hotelliyöstä enää Tukholmassa.)

Niukahkot muistiinpanoni matkalta kertovat meidän nähneen Akropoliksen, Syndagma-aukion, Likavituksen, Dafnin ja Plakan kaupunginosat ja Piraeuksen satamakaupungin. Ateenan ulkopuolella kävimme retkillä Marathonissa, Sounionissa ja Delfoissa. Ja lähisaarilla Hydralla, Poroksella ja Aeginassa. Kahden viikon ajan olimme joka toisen päivän rannalla Glyfadan alueella (Astir Beach) ja joka toisena päivänä retkeilimme tai kiertelimme kaupunkia – siis alusta alkaen olemme selvästikin olleet kiinnostunut muustakin kuin rannasta ja auringosta.

Eli tästä se lähti, yhteinen ”matkailu-uramme” …

Ateena
Klikkaa tästä tai kuvasta Ateenan reissumme kuviin

P.S. Picasassa olevista kuvista todettakoon, että niiden kuvankäsittely on Pirkon käsialaa, eli tehty Microsoft Office Picture Managerilla ja hyvin kevyesti. Viitseliäämmällä kuvankäsittelyllä skannatuista kuvista saisi varmaan ihan hyviäkin.

Tags from the story
,
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.