Listoja

1000
Viime vuosina olemme valinneet matkakohteita melko tarkasti sen mukaan, että missä maissa ei ole ennen tullut käytyä. Joskus olen myös laittanut talteen muita matkailuun liittyviä listoja, kuten vaikka joskus televisiosta tulleiden matkailusarjojen Worlds Twenty Best Cities & Islands ja selannut kirjoja kuten Maailman 100 suurta ihmettä tai 1000 Places To See Before You Die.
Mutta näitä listoja en kuitenkaan ole käyttänyt matkakohteiden valinnassa.

Tulin kuitenkin muutaman vuoden jälkeen taas niitä vilkaisseeksi ja huomasin, että onhan noita tullut “kerättyä” lisää – kaupunkilistalta Istanbul ja saarilistalta Hongkong.
100 ihmeen listalta näköjään toissavuotinen risteily tuotti Giant’s Causewayn Irlannissa ja Edinburgin linnan Skotlannissa. Joulumatka vuoden takaa Pisan kaltevan tornin ja Istanbul Sinisen Moskeijan.

Kaupunkilista mainitussa ohjelmassa oli muuten:
Barcelona (1), New York, Pariisi, Rio de Janeiro, Rooma, Sydney, Dublin, Cape Town, Istanbul, Tukholma, Amsterdam (11), Berlin, New Orleans, Mexico City, Lissabon, Santiago de Chile, Copenhagen, Reykjavik, Delhi, Tokio (20) (näistä “jäljellä” seuraavan matkan jälkeen enää New Orleans ja Tokio)

ja Saarilista:
Kuuba (1), Sri Lanka, Sansibar, Mauritius, Manhattan, Sicilia, Bali, Seychellit, Hong Kong, St. Lucia, St. Barths (11), Malediivit, Mallorca, Santorini, Malta, Singapore, Antigua, Bermuda, Martinique, Tenerifa (20)

Artikkelin avainsanoja