Vehreä Ljubljana

Ljubljanica-joki
Vietimme vappuviikonlopun Ljubljanassa – todellakin vaan viikonlopun, meno perjantai-aamuna ja paluu sunnuntai-iltana, mikä tähän pieneen kaupunkiin riitti ihan hyvin. Ilmat suosivat, välillä oli jopa lähes helteistä, 24 astetta ainakin, ja sunnuntaille luvattu kevyt sadekin alkoi vasta kun olimme jo lentokentällä.

Toukokuista Ljubljanaa jos yhdellä sanalla pitäisi luonnehtia, niin sanoisin, vehreä. Pari sanaa lisää: kaupungista löytyi hienosti taidetta vähän joka kulmalta – emmekä edes käyneet yhdessäkään museossa! (Piti oikein matkakuviakin kasata kahdeksi albumiksi, toinen tavallisille turistikuville, toinen taiteelle.)

Ljubljana - turistikuvat Ljubljana Street Art

Vajaassa kolmessa päivässä ehdimme kiertää ihan hyvin “tärkeimmät” nähtävyydet, sillat, linnan ja jopa Tivolin puiston. Arkkitehti Jose Plecnikin töistä näimme ainakin kolmoissillan ja kansalliskirjaston. Kävelimme jopa katsomaan pätkää vanhaa kaupunginmuuria. Ja aikaa riitti vielä istuskella ulkona ravintoloissa ja kahviloissakin – sää kun suosi. Ostoksia teimme vain hiukan perjantaina – kaupat olivat kiinni niin lauantaina kuin sunnuntaina, joten kaupungin uudet, isot ostoskeskukset jäivät katsastamatta, Lassen iloksi!

Hotellimme, Central, sijaitsi mukavasti pari korttelia rautatieasemalta, jonne pääsi 5 euroa nuppi bussilla lentokentältä. Ja hotellilta kolmoissillalle oli ehkä 3 korttelia, ja matkalla hotellilta lähes mihin suuntaan tahansa saattoi ihailla kauniita Art Nouveau -fasadeja.

Ihan mukava vappu – ilman suomalaiskansallista vappuremua!

Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä:

Artikkelin avainsanoja
,

1 Comment

  • Hienoja kuvia kyllä, etenkin tuo Bamberg-rakennus on todella upea, värikäs! Kaupunkitaide on kyllä kiinnostavaa Sloveniassakin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.