Vehreä Ljubljana

Ljubljana feature

Vietimme vappuviikonlopun Ljubljanassa – todellakin vaan viikonlopun, meno perjantai-aamuna ja paluu sunnuntai-iltana, mikä tähän pieneen kaupunkiin riitti ihan hyvin. Ilmat suosivat, välillä oli jopa lähes helteistä, 24 astetta ainakin, ja sunnuntaille luvattu kevyt sadekin alkoi vasta kun olimme jo lentokentällä.

Vajaassa kolmessa päivässä ehdimme kiertää ihan hyvin ”tärkeimmät” nähtävyydet, sillat, linnan ja jopa Tivolin puiston. Arkkitehti Jose Plecnikin töistä näimme ainakin kolmoissillan ja kansalliskirjaston. Kävelimme jopa katsomaan pätkää vanhaa kaupunginmuuria. Ja aikaa riitti vielä istuskella ulkona ravintoloissa ja kahviloissakin – sää kun suosi. Ostoksia teimme vain hiukan perjantaina – kaupat olivat kiinni niin lauantaina kuin sunnuntaina, joten kaupungin uudet, isot ostoskeskukset jäivät katsastamatta, Lassen iloksi!

Hotellimme, Central, sijaitsi mukavasti pari korttelia rautatieasemalta, jonne pääsi 5 euroa nuppi bussilla lentokentältä. Ja hotellilta kolmoissillalle oli ehkä 3 korttelia, ja matkalla hotellilta lähes mihin suuntaan tahansa saattoi ihailla kauniita Art Nouveau -fasadeja.

Toukokuista Ljubljanaa jos yhdellä sanalla pitäisi luonnehtia, niin sanoisin, vehreä. Pari sanaa lisää: kaupungista löytyi hienosti taidetta vähän joka kulmalta – emmekä edes käyneet yhdessäkään museossa! (Piti oikein matkakuviakin kasata kahdeksi albumiksi, toinen tavallisille turistikuville, toinen taiteelle.)

Ljubljana
Klikkaa tästä tai kuvasta Ljubljanan kuviin
Ljubljana art
Klikkaa tästä tai kuvasta taidekuviin

Ihan mukava vappu – ilman suomalaiskansallista vappuremua!

Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä:

Tags from the story
,
Join the Conversation

1 Comment

  1. says: Tiia

    Hienoja kuvia kyllä, etenkin tuo Bamberg-rakennus on todella upea, värikäs! Kaupunkitaide on kyllä kiinnostavaa Sloveniassakin.

Leave a comment
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.