Etelä-Amerikan matkan jäljiltä vielä

Musta neilikka

Matkan innoittamana olemme “löytäneet” muutaman Chileen ja Argentiinaan sijoittuvan kirjan ja elokuvan.

Katseeseen kätketty Musta neilikka Kuoleman listat

Katseeseen kätketty (El Secreto de sus ojos), vuoden 2009 parhaan vieraskielisen elokuvan Oscar-voittaja, on niin jännityselokuva kuin rakkauselokuva – ja lisäksi kuvaus Argentiinan historiaa. Elokuva piti ehdottomasti katsojansa otteessaan koko ajan – ja yllätti vielä lopuksi. Ehdottomasti katsomisen arvoinen!

Heikki Hiilamon kirja Kuoleman listat kertoo Chilen sotilasvallankaappauksesta vuonna 1973 suomalaisten Chilessä silloin vaikuttaneiden diplomaattien näkökulmasta – miten pelastettiin jopa 2500 ihmisen henki.

Elokuvan Musta neilikka, joka kertoo miten ruotsalaiset samassa tilanteessa auttoivat chileläisiä, olin nähnyt aikaisemminkin, mutta nyt sekin piti etsiä uudelleen esille!

Artikkelin avainsanoja
, , ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.