Yhden päivän autoloma Englannissa

Peaceful small graveyard in the countryside of England

Helmikuun alussa kuolleen englantilaisen ystävättäreni puoliso, kapellimestari, järjesti kuluneena lauantaina Chrisin muistolle omistetun konsertin Lontoon lähellä Berkshiressä Douai Abbey -luostarin kirkossa. En matkustanut hautajaisiin helmikuussa, mutta nyt viikonloppumatka Englannin alkukesän vehreyteen tuntui hyvältä ajatukselta.

Lensimme iltalennolla perjantaina Heathrowhin, yövyimme lentokenttähotellissa ja jatkoimme matkaa lauantai-aamuna autolla reittiä Heathrow – Upper Heyford – Bicester – Berkshire – Heathrow.

Upper Heyfordin pienessä kylässä kävimme ystävättäreni haudalla, Bicesterissä vietimme iltapäivän Outlet -kaupoissa, lähinnä koska aikaa ennen illan konserttia oli reilusti, mutta myös, koska ystävättäreni, ihan sen lähellä asuessaan, sitä muutaman kerran minulle suositteli, mutten koskaan tätä ennen ollut siellä sitten kuitenkaan tullut käyneeksi. Ostossaalis tosin jäi laihaksi: muutama t-paita/toppi ja lippalakki (DNKY), mutta tarjontaa toki oli runsaasti.

St. Mary's Church in Upper Heyford
St. Mary’s Church in Upper Heyford

My friends grave (still waiting for stone) Pirkko at the grave

Bicesteristä lähdimme hyvissä ajoin ajamaan etelään Berkshireen, ajatellen, että n. 60 km:n matka taittuu tunnissa, mutta syystä tai toisesta ruuhkat Newburyn ja Readingin välisellä tiellä olivat sen verran pahat, että aikaa kului n. 1½ tuntia – sentään ehdimme konserttiin.
Konsertin ohjelmistossa oli useita kappaleita, jotka oli sävelletty tilanteessa, jossa joku läheinen on juuri kuollut ja lisäksi Janet kappaleita esitellessään kertoi myös miten ne liittyivät Chrisin elämään, esimerkiksi kertomalla, että Song for Athenessa Chris oli laulanut alttosoolon aikaisemmin kuoron sitä esittäessä.
Matka Berkshiressä takaisin Heathrowhin sujuihin sitten jo pimeässä illassa ruuhkitta ja takaisin hotellilla olimme hiukan ennen puoltayötä. Ajaminen sujui (Lasselta) kommelluksitta Garminin opastamana – ilman navigaattoria isoista moottoritieristeyksistä tai pienen pienistä kyläteistä tuskin olisimme selvinneet! Sunnuntai-aamuna kävimme palauttamassa vuokra-auton ja kotiin palasimme jo iltapäivän lennolla.

Bicester Outlet Village
Bicester Outlet Village
Douai Abbey in Berskhire
Douai Abbey in Berskhire

Pidennetyt viikonloput Euroopassa ovat tänä keväänä jotenkin muuttuneet pelkiksi viikonlopuiksi: vappuna olimme reissussa perjantai-aamusta sunnuntai-iltaan ja nyt vain perjantai-illasta sunnuntai-iltaan.

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.