Matkailukieliä

spanish colors

Aloitimme syksyllä 2009 espanjan kielen opiskelun Espoon aikuislukiossa Tapiolassa (lukion lyhyt espanja, ns. B3-kieli). Viime syksyn ja talven aikana saimme suoritettua ensimmäiset kolme kurssia (PD1 – PD3). Helmikuussa jätimme opinnot, kun tiesimme olevamme matkoilla ison osan seuraavasta kurssista. Touko-kesäkuussa kävimme tutustumassa Suomi-Espanja -seuran kurssitarjontaan 5 viikon ajan – ajatuksena, ettei kaikki ehkä oppimamme unohtuisi ja tänä syksynä olemme sitten jatkaneet Tapiolassa.

Syksyn ensimmäinen kurssi PD4 on jo onnellisesti takana (tenttikin suoritettuna!) ja nyt on menossa PD5: perfekti, subjunktiivi, pluskvamperfekti ja futuuri. Enää espanjankielen opiskelumme ei ole suoraan sidoksissa johonkin suunnitteilla olevaan matkaan, mutta onhan se sen verran laajalti käytössä oleva kieli, että varmaan sitä eri yhteyksissä tulee vastaan sen verran, että opinnoista on jotain iloa.

Kevättalvelle olemme alustavasti suunnitelleet ystäväpariskunnan kanssa matkaa portugalinkieliseen maahan – heistä toinen opiskelee jo portugalia matkaa varten …

Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä:

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.