Andorra

Andorra

Kävimme Andorrassa – Länsi-Euroopan matkailukartallemme kun oli jäänyt ikävänvalkoinen täplä Pyreneiden vuoristoon.

Lensimme Barcelonaan lauantai-iltana, vuokrasimme kentältä auton ja yövyimme ensimmäisen yön Barcelonan laidalla, valmiina jatkamaan matkaa seuraavana aamuna kohti vuoristoa. Matkaa Barcelonasta Andorraan kertyy vajaa 200 km, pääosin moottoritietä (C-16), loppumatkasta tie tosin kapenee ja pitkienkin tunneleiden (Tunnel Cadi, 5 km) osuus kasvaa. Tiemaksuina kyseinen reitti maksoi suuntaansa noin 20 euroa ja aikaa matkaan kului suhteellisen lyhyestä välimatkasta huolimatta sunnuntaina lähes 4 tuntia ja maanantaina takaisin melkein 6 tuntia, sillä olimme sattuneet valitsemaan matkamme ajankohdaksi sikäläisen pyhäinpäivän pitkän viikonlopun, jolloin monet muutkin olivat lähteneet viikonlopuksi shoppailumatkalle Andorraan. Onneksi paluulentomme oli vasta tiistai-aamuna, ettei paluuliikenteessä maanantaina tarvinnut stressata ehtiikö lennolle! (Matka-ajasta isoin osa kului rajan ylitykseen – Andorran ja Espanjan välinen raja kun on myös EU:n raja ja aika monta autoa jonosta otetaan tullin tarkempaan tarkastukseen.)

Andorra – ja jo matka sinne – häikäisi vuoristomaisemillaan. Tähän aikaan vuodesta ruska väritti myös siellä vuorten rinteet ja huiput olivat jo lumesta valkoiset.

Ruska väritti myös siellä vuorten rinteet ja huiput olivat jo lumesta valkoiset.

Itse kaupunki häikäisi kaupallisella tarjonnallaan – olematon arvonlisävero tarkoittaa laajaa merkkivaate- ja merkkilaukku-, elektroniikka- ja kameratarjontaa ja Suomeen verrattuna tuo ainakin 20% alennus hinnoista tekee ostopäätösten teon melko helpoksi. Poikkeuksellisesti mekin olimme varustautuneet matkalle melko tyhjällä matkalaukulla (emmekä vain lentolaukuilla) ja täyttyihän se … kengillä, lenkkitossuilla, kosmetiikalla, tyhjillä DVD-levyillä, jotain mainitakseni. Sanovat kuulemma Andorrasta, että ”for some it’s a shopping paradise, for other a shopping hell” mikä tuntui kyllä sopivan kaupunkiin.
Talvikaudella Andorra on myös hiihtokeskus, mutta marraskuun alussa tämä ei vielä kaupungissa näkynyt – paitsi urheiluvaatetarjonnassa.

Nähtävyyksiä vuoriston lisäksi kaupungissa on niukalti, mutta katsastimme Hesarin pienen matkailuartikkelin mainitseman Casa de Vallin ja Salvador Dalin kellon.

Andorra album
Klikkaa tästä tai kuvasta pieneen Andorran kuva-albumiin

Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä:

Tags from the story
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.