Joulukirje 2010

Rauhallista Joulun Aikaa ja Onnellista Vuotta 2011 kaikille ystävillemme (ja muillekin tätä blogia ehkä seuraaville)!

Iirislahden talvea 1 Iirislahden talvea 2

Työrintamalla – Pirkko siirtyi kesän alussa vuosikymmenien jälkeen kehitystehtävistä operatiiviselle puolelle, vastaamaan maksuliikennetiimistä ja sen myötä Nokian ja NSN:n maksatuksesta. Ihan reilun kokoisen ryhmän esinaisena oleminen, tehtäväkokonaisuus, jossa on tarkat aikataulut, jopa tuntitasolla ja tehtävien jaon miettiminen akselilla Espoo – Peking on tarjonnut paljon uutta ja mielenkiintoista. Mutta myös vapaiden rytmityksen yrityksen raportointirytmiin.
Lasse on nauttinut eläkkeellä olostaan – miettien ääneen ainakin muutamaan kertaan, että olisi kannattanut jäädä jo vähän aikaisemmin tästä nauttimaan!

Harrastuksista matkailu, “pakollinen” kuntoliikunta ja espanjan opiskelu ovat täyttäneet tätäkin vuotta.
12 uutta maata vuodessa taitaa olla ennätyksemme, vaikka aikaisemminkin olemme paljon matkustelleet: Turkki (Euroopan ja Aasian puoli), Chile, Argentiina, Uruguay, Brasilia, Slovenia, Azorit, Gibraltar (uusi Pirkolle), Baleaarit, Vatikaani (uusi Lasselle), Korsika ja Andorra. Lisäksi kävimme Lontoossa Pirkon alkuvuodesta kuolleen ystävän muistokonsertissa, kerran lounaalla Tallinnassa ja vielä marraskuun lopulla katsomassa minkälainen on luminen Geneve.
Linkit matkakertomuksiin löydät myös sivun oikeasta laidasta otsikon Matkat -alta.

Maailmanmatkailun lisäksi kesäämme mahtuivat tänäkin vuonna perinteinen, joskin lyhyt, purjehdus S/Y Meriharakalla ja viikonloppu Vormössa.

Vuoden kulttuuririennoista mieleen jäivät U2, Enron ja elokuvista ehkä Wall Street: Money Never Sleeps ja El Secreto de Sus Ojos. Avatarkin piti käydä katsomassa, 3D-elämyksen takia, vaikka tarina ei nyt ihan innostanutkaan. The Social Network oli sekin kiinnostava.

Lähipiirimme nuoriso on pääosin kasvanut niin aikuisiksi, että siinä missä vielä parikymmentä vuotta sitten silloiset lapset olivat innoissaan yhteisistä retkistä ja matkoista, niin nykyisin saamme olla kiitollisia siitä, että he edelleen pitävät yhteyttä. Kummilapsistamme Henri (ja Sini ja Eevert) palasivat muutaman vuoden jälkeen Suomeen. Jussi kihlasi Piansa Pariisissa marraskuun lopulla. Satu valmistui kampaajaksi ja muutti Anssin ja kahden koiran kanssa ensimmäiseen omaan kotiin, samoin marraskuussa. Petrallakin on menossa peruskoulun viimeinen vuosi. Pirkon veljentytär Tiia opiskeli tämänkin syksyn Thaimaassa.

Joulun ja Uudenvuoden vietämme tänäkin (hei, toinen joulu jo peräkkäin!) vuonna kotona – mutta onhan sitä jo tänä vuonna tullut matkailtua ja vähän keväämmällä sitten taas jatketaan.

Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä:

Artikkelin avainsanoja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.