Geneve

geneve
Perjantain ja lauantain välisenä yönä Geneve muuttui valkoiseksi

Vuoden 2010 viimeinen matkamme suuntautui Geneveen.

Pirkko kävi tutustumassa sikäläisiin kolleegoihinsa (perjantaina) ja Lasse lähti mukaan, kun ei ollut koskaan käynyt juuri Genevessä.
(Pirkko sen sijaan on tainnut käydä Genevessä 70-luvulla isän kanssa, 80-luvulla Decuksen puheenjohtajana ja 90-luvulla Digital-työrupeamaan liittyen useita kertoja – mutta edellisestä kerrasta oli kuitenkin päässyt jo vierähtämään 15 vuotta!)

Marraskuun loppu ei ole optimaalinen ajankohta kaupunkilomailuun Euroopassa – hyvällä tuurilla sää voi toki olla hyväkin, mutta tälläkään kertaa (vrt. edellinen matkamme Andorraan) sää ei ihan suosinut. Etenkin lauantaina, joka oli lyhyen matkan varsinainen vapaapäivä, Genevessä satoi koko päivän märkää lunta, ja kylmääkin oli sen verran, että lumi jäi maahan – ja kasteli sitten loppupäivästä varpaat!

Perjantainen vierailu Nokia Finance Internationalissa tuntui hyödylliseltä, kuten toki oli tarkoituskin. Ja paikka, Avenue de Morgines, sattui olemaan tasan sama talo, jossa Digital toimi Genevessä 90-luvulla! Yksi tapaamistani henkilöistä kertoikin isänsä työskennelleen juuri täällä Digitalilla työskennellessään!
Lauantaina kiertelimme hiukan yhdessä kaupunkia, järven rantaa, kuuluisan kukkakellon ja vanhan kaupungin kauppakatuja. Kellokauppoja kaupungissa oli edelleen runsaasti ja arvokellojen valikoima laaja – ei kuitenkaan tehty investointeja …
Lasse oli perjantaina onnistunut näkemään Lac Lemanin ja ympäröiviä vuoriakin.
Ja sunnuntaina olikin sitten jo vuorossa paluulento Helsinkiin, jossa lumi ei sitten enää ollut märkää!

Muutaman talvisen kuvan Genevestä voit halutessasi katsoa tästä kuva-albumista.

P.S. Seuraava työmatka, vaikka niitä ei nykyisissä tehtävissä, onneksi, paljoa ole olekaan, taitaa suuntautua keväällä Pekingiin.

Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä:

Tags from the story
,
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *