Leningrad 1983

Leningrad 1983

Jatketaan aikamatkailua – elokuussa 1983 teimme 4 vrk:n junamatkan silloiseen Leningradiin.
Aioimme ensin varata viikon matkan – yleensähän jo tuolloinkin myytiin viikon tai kahden lomamatkoja – mutta Leningradiin emme tuolloin sellaista löytäneet ja Leningradiin päästyämme olimme itse asiassa tyytyväisiä siihen, että matka kesti vain 4 vrk … erityisesti haasteita oli ruokapuolella.

Junamatka Repinillä Helsingistä Leningradiin kesti tuolloin 7 tuntia.
Leningradissa majoituimme hotelli Moskvaan, joka oli ihan ok (poislukien ruoka, esimerkiksi aamiainen tarjottiin koko seurueelle pitkässä pöydässä, ja jos toisessa päässä pöytää otettiin kahvia vähän reilummin, niin toiseen päähän sitä ei enää riittänyt – ja lisää ei tullut).
Nähtävyyksiä kiersimme kaupunkikierroksella normaaliin tapaan, lisäksi kävimme tietysti Eremitaasissa ja päiväretkellä kauniin kesäisessä Pietarhovissa, jonne mentiin bussilla ja josta palattiin kantosiipialuksella.

Itsenäisesti kaupunkia katsastimme hiukan Newski Prospektilla, Gostinyi Dvorin -tavaratalo erosi melko paljon Helsingin Stockmannista. Enimmät ostoksethan tuohon aikaan tehtiinkin turisteille tarkoitetuissa Beriozka -kaupoissa.
Ruokailuunkin löytyi sitten ratkaisu – hotelli Pribaltiskajan seisova pöytä, jossa kävimme ensin samaan aikaan kaupungissa autolomalla olleen Lassen veljen perheen opastamana ja vielä toisen kerran omatoimisesti metrolla ja taksilla. Metrolla matkustamisessa oli tietysti hiukan haastetta, kun venäjänkieliset aseman nimet piti vauhdissa tunnistaa lähinnä niiden pituudesta!

Leningrad
Klikkaa tästä tai kuvasta kesän 1983 Leningradin matkamme kuviin
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *