2 x Israel (ja Egypti) (1989 ja 1996)

Hotelli Orchid

Viimeviikkoisten uutisten innoittamana päätin seuraavaksi palata Israelin matkojemme kuviin. Etenkin kun toisella matkalla pistäydyimme myös Egyptissä – ainakin tuolloin (1996) Eilatista saattoi ylittää rajan kävellen ja käydä Taban puolella lyhyellä päiväretkellä.

1989 kävimme Eilatissa kahdestaan – voisiko sanoa aktiivilomalla, sillä viikon matkan aikana ehdimme osalllistua introsukellukseen, käydä linturetkellä ja osallistua retkeen Kuolleelle Merelle ja Jerusalemiin.
Jerusalemin retki oli rankka – aamuviidestä iltayhdeksään – mutta sillä ehtikin sitten nähdä Jerusalemissa Öljymäen, Bethlehemin (Jeesuksen syntymäkirkon), Itkumuurin (Länsimuurin), Kalliomoskeijan, Via Dolorosan, Golgatan (Jeesuksen hautakirkon) ja Getsemanen puutarhan.
Samassa hotellissa samalla matkalla lomailivat myös silloisten ”perussuomalaisten” puheenjohtaja Veikko Vennamo vaimonsa Sirkan kanssa.

1996 kävimme Eilatissa uudestaan – tällä kertaa Pirkon siskon Astan ja Jussin (tuolloin 8v) ja Sadun (tuolloin 7v) kanssa. Tämä matka tehtiin lasten ehdoilla: hotellin (Orchid) ja toisen läheisen hotellin (Eilat Princess) uima-altaat olivat ahkerassa käytössä ja paikallisista eläimistä tutustuimme ainakin kaloihin, kameleihin ja strutseihin.
Kun ruokailu lasten kanssa vaati hiukan enemmän paneutumista opimme myös tarkemmin tällä matkalla kosher-säännöstön haasteita: pizzoissa ei voi olla lihaa, kun niissä on juustoa ja samassa ravintolassa saattoi olla kaksi puolta, toinen missä tarjotaan maitotuotteita ja toinen missä tarjotaan lihaa.
Tällä kertaa emme retkeilleet ihan Jerusalemiin asti, mutta vuokrasimme auton ja ajoimme Kuolleelle Merelle, jonka suolainen vesi oli tietysti lapsille ihan uusi kokemus – samoin kuin kyseisen veden pistävä maku, jos sitä joutui suuhun!

Israel
Klikkaa tästä tai kuvasta Israelin kuviimme (molemmilta reissuilta)
Tags from the story
,
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *