Australia (ja Singapore) 1997

Australia

Joulukuussa 1997 teimme matkan Australiaan.

Siinä sivussa tuli nähtyä Singapore, sillä matkan lentoreitti oli Helsinki – Bangkok – Singapore – Jakarta – Sydney – Cairns – Brisbane – Singapore – Bangkok – Helsinki ja niin meno- kuin paluumatkalla olimme Singaporessa muutaman päivän tasoittamassa aikaeroa. (Aikaero Singaporeen 6 tuntia, Sydneyhin 9 tuntia.)

Singaporessa oli kuumaa ja kosteaa ja joulukuussa tuntui satavan joka iltapäivä, säännöllisesti samaan aikaan, mutta vain lyhyen aikaa. Singaporessa ehdimme lähinnä nähdä Raffles –hotellin ja juoda siellä, juoman alkuperäisessä syntypaikassa, Singapore Slingit. Kävimme myös Sentosassa, kaapelivaunulla, katsomassa jättimustekalaa, jättirapuja, jättirauskuja – ja illan musiikki- ja valoshowta. Ja tuli sieltä(kin) varmaan jotain shoppailtuakin (Millenium Walk –ostoskeskuksesta), mutta siinä missä Raffles –hotelli jäi jopa mieleen, niin shoppailusta ei jäänyt mieleen juuri muuta kuin normaali (?) vaikeus saada taksia ostoskeskukselta, kun halusimme palata takaisin hotellille.

Australiassa olimme viikon Sydneyssä ja toisen pohjoisessa Port Douglasissa. Ja vielä paluumatkalla yhden yön Brisbanessa.

Sydneyssä näimme tietysti Oopperatalon ja Harbour Bridge –sillan. Ja Bondi Beachin ja Watson Bayn ja Double Bayn. Shoppailimme Queen Victoria Buildingissä ja David Jonesilla ja Cirqular Quaylla (grafiikanlehden) ja vietimme iltaisin aikaa mm. Darling Harbour alueella. Kävimme myös Taronga Zoossa katsomassa mm. vompattia (joka ei halunnut oikein näyttäytyä). Eläintarharetkestä jäi erityisesti mieleen, että joulukuussa Sydneyssä oli kuuma!

Sydneystä lensimme pohjoiseen, tropiikkiin, Cairnsiin ja jatkoimme sieltä edelleen bussilla Port Douglasiin. Todella kuumaa ja kosteaa. Treetops –hotellimme sijaitsi ihan sademetsän laidassa ja ikkunoihin oli teipattu ohjeet siitä, että jos et halua sademetsää (ja sen eläimistöä) sisään huoneeseesi, niin älä jätä ikkunaa auki! Muutamana iltana kävimme läheisen Radisson Reef –hotellin ravintoloissa ja paluumatka sieltä takaisin omalle hotellille oli taskulampun valossa aina aikamoinen luontopolku pienine liskoineen ja sammakoineen!
Port Douglasiin mennään Suuren Valliriutan takia ja mekin teimme kokopäiväretken sinne laivalla. Valliriutalle oli kiinnitetty ponttooni, josta oli mahdollisuus käydä sukeltamassa tai snorklaamassa tai lähteä pienelle helikopterilennolle nähdäkseen Suuren Valliriutan ilmasta. Snorklasimme ja kävimme helikopterilennolla, joka oli tosi kallis – mutta ehdottomasti sittenkin sen arvoinen! Port Douglasissa kävimme myös lintu/koala/kengurupuistossa – pitihän Australiassa nähdä kaikkia kyseisen mantereen eläimiä. Port Douglas oli pieni kaupunki ja liikuimme siellä myös pyörillä ja kävimme pienissä ruokapaikoissa, jotka tarjosivat mm. kengurua.

Paluumatkasta jäi mieleen, että kun lennon lähtiessä Brisbanesta lentohenkilökunta kertoi, että olemme matkalla Lontooseen, mutta teemme välilaskun Singaporeen (jonne me olimme menossa), kävi mielessä, että olisihan sitä kiva päästä jo kotiin asti – mutta kun koneessa oli istunut ensimmäiset 7 tuntia, niin olikin ihan kiva pysähtyä välillä Singaporeen, sen sijaan, että olisi jatkanut vielä seuraavat 13 tuntia Lontooseen (ja sieltä vielä sitten Helsinkiin).

Australia
Klikkaa tästä tai kuvasta Australian (ja Singaporen) kuviin
Tags from the story
, ,
Join the Conversation

2 Comments

Leave a comment
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *