Isle of Man (ja Manchester)

Pääsiäisviikolla kävimme Isle of Manilla. Kimmoke lähteä saarelle tuli toki maabongauksesta, mutta myös siitä, että jonnekin oli joka tapauksessa tarkoitus matkustaa kevättä vastaan ja kieltämättä Britannia tuntuu melkein toiselta kotimaalta vaikka en siellä koskaan ole asunutkaan – mutta käynyt siellä lähes vuosittain.

Tällä kertaa lensimme Easyjetillä Manchesteriin, josta jatkoimme (yhden lentokenttähotelliyön jälkeen) Flybellä Douglasiin Isle of Manille.

Douglasissa vietimme muutaman leppoisan päivän asuen hienosti rantabulevardilla, nauttien merinäköalasta ja vuorovesi-ilmiötä (7 metrin ero) tarkkaillen. Pienen kaupungin verkkainen tunnelma sopi myös hyvin loman alkupäiviin. Saarella katsastimme muutaman nähtävyydeksi luokiteltavan kohteen: ison vesirattaan Laxeyssa, Isle of Man -ajojen katsomon ja entisen pääkaupungin Castletownin, jonne matkustimme höyryjunalla. Vanhoja rautatietä, edelleen toiminnassa, IOM:lla onkin useampia, eli nähtävyyksiä nekin. Kävimme myös katsomassa Tower of Refugea vähän lähempääkin kuin vain hotellihuoneen ikkunasta laskuveden aikaan merenpohjaa pitkin sinne kävellen.

Douglasista takaisin Englantiin matkustimme perinteikkäällä Steam Packet -lautalla, Liverpooliin, josta jatkoimme sitten junalla Manchesteriin.

Loman lopuksi vietimme vielä vuorokauden verran Manchesterissa, shoppaillen ja hiukan muutenkin Manchesteriin tutustuen. Shoppailukohteena Manchester onkin hyvä sikäli, että se on Lontoota pienempi, mutta kuitenkin riittävän suuri: kaikki samat kaupat ja tavaratalot sieltä löytyvät (tai ainakin minua kiinnostaneet Long Tall Sally, White Company, Next ja Marks & Spencer).
Marks & Spencerin hedelmärasioita ja vaikka näin pääsiäisen jäljiltä Hot Cross Buneja jäi taas kaipaamaan …
Shoppailukeskustan (King Street, Market Street) ohella Castlefieldin alue kanavine ja asuntolaivoineen tuntui erityisen viehättävältä.
Ja paljon jäi tietysti näkemättäkin, ei Manchester ihan niin pieni kaupunki ole, että sen yhdessä päivässä ehtisi kokonaan katsastamaan, mutta tällä matkalla ei nyt sille jäänyt sen enempää aikaa – ehkä joku toinen kerta, Manchester tuntui hyvinkin sellaiselta paikalta, jonne voisi joskus toiste tehdä vaikka viikonloppureissun.

Mansaari
Klikkaa tästä tai kuvasta Man-saaren kuviin
Tags from the story
, ,
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.