Puerto Rico, Kanaria, 1997

Kanaria

Kevättalvella 1997 päätimme katsastaa Kanarian saaret – kai siellä nyt kaikkien suomalaisten ainakin kerran pitää käydä? Sisareni kahden vanhemman lapsensa kanssa vietti Puerto Ricossa tuolloin 2 viikkoa ja minä, Lasse ja veljentyttäreni Tiia lähdimme sinne toiseksi noista viikoista. Kolmen 8-9 –vuotiaan kanssa viikko (tai kaksi) vietettiin lasten ehdoilla: altaalla, papukaijapuistossa, krokotiilipuistossa, vesipuistossa … Jussi, tuolloin 9v, oli tuolloin tosi innostunut papukaijoista, joten Palmitos –puiston papukaijashow, oli hänelle tosi mieluinen. Välillä pelattiin minigolfia ja vastapainoksi opeteltiin murtolukuja tai tehtiin Sadun saksantehtäviä!

Kuuntelimme myös puolen aamupäivän mittaisen lomaosake-esittelyn, jota vastaan saimme sitten vesipuistoliput, mutta esittely oli kyllä sen verran epämiellyttävä kokemus, että ehkä ne vesipuistoliput olisi vaan kannattanut ostaa – varsinkaan, kun emme silloin (emmekä edelleenkään) voisi kuvitellakaan ostavamme lomaosaketta Kanarialta.

Puerto Ricon lisäksi retkeilimme läheisessä Playa del Inglesissä muutaman kerran ja vuokrasimme yhtenä päivänä avojeepin, jolla kävimme Las Palmasissa shoppailureissulla. Erityisen in tuona keväänä nuorisolle olivat korokepohjaiset tossut, joista ei Suomesta ollut tarjolla riittävän pieniä kokoja, joten niitä ostettiin molemmille tytöille.

Tällä matkalla paluulentomme, siis meidän ja Tiian, viivästyi osalla ryhmää noin vuorokauden – me pääsimme kuitenkin matkaan noin 10 tuntia myöhässä, un Teneriffan kone kävi poimimassa Las Palmasista mukaan 40 henkeä, kiireisimmät, ja me perustelimme tarvitsevamme paikan, kun Tiialla oli (muka) jo ikäviä omia vanhempiaan. (Tosin paluulentoa odotellessamme meidän majoitettiin hyvätasoiseen hotelliin Las Palmasissa eikä Tiialle kyseisen hotellin uima-altaalla mitään isompaa hätää tuntunut olevan.)

Kanaria
Klikkaa tästä tai kuvasta Gran Canarian tunnelmiin
Tags from the story
,
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.