Joonian saaristossa keväällä 2002

Ionian islands feature

Keväällä 2002 osallistuimme SunSailin purjehdusmatkalle – ensimmäinen purjehdusreissumme Välimerellä.

Matkan faktat:
Ajankohta: 21-27.4.
Lennot: Helsinki – Preveza – Helsinki
Purjehdusreitti: Lefkas – Sivota – Kioni (Ithaka) – Fiskardo, Eufimia (Kefalonia) – Vathi (Ithaka) – Vathi (Meganisi) – Scorpios – Lefkas, päivämatkat 18-22 mpk, koko viikko 106 mpk.
Vene: Bavaria 40
Miehistö, lisäksemme kaksi meille aikaisemmin tuntematonta pariskuntaa.

 

Muita huomioita: ainakin näin alkukaudesta veneen muonittaminen ei ollut ihan yksinkertaista Kreikan saarilla. Ruokakauppojen valikoimat olivat niukahkot ja erityisesti vihanneksia ja tuoretta leipää oli paikoitellen vaikea saada.

Tuulet olivat enimmäkseen heikkoja, joskin yltyivät yleensä iltapäivällä, jopa siinä määrin, että muutamat rantautumiset olivat melkein myrskyssä melkein haastavia – mutta aamupäivisin oli melkein tyyntä.

Veneessä oli suihku ja vessa, tietysti, mutta useimmilla saarilla oli mahdollisuus rannassakin käydä suihkussa, joissain paikoissa vuokrasivat jostain rannan hotellista huonetta suihkussa käymistä varten hintaan Huhtikuussa Joonian saaristossa oli vielä viileähköä, etenkin iltaisin ja merivesi oli hiukan alle 20 asteista, vaikka muutaman päivänä lounastauolla kävimmekin uimassa.

Loma kahden muille ennestään tuntemattoman pariskunnan kanssa suhteellisen pienessä veneessä sujui suuremmitta ongelmitta – viikko on lyhyt aika ja purjehtimisen myötä meillä kaikilla oli kuitenkin edes jotain yhteistä. Muiden pariskuntien vaimot panostivat enimmäkseen ”kotitöihin” ja miehet purjehtimiseen, mutta me osallistuimme molemmat myös purjehtimiseen. Ja kaksi naista ruuanlaittoon riittikin enimmäkseen. Ehkä jotain siitä, että tulimme toimeen, osoittaa myös se, että toisen pariskunnan mies, jolla oli vaimoa pidemmät lomat, oli myöhemmin kesällä kanssamme purjehtimassa S/Y Meriharakalla Nynäshamnista Visbyn ja Maarianhaminan kautta Turkuun.

Maisemat merellä Kreikan saaristossa ovat jylhät ja purjehtimisen kannalta selkeät, vedet ovat enimmäkseen selkeästi syviä. Pienet kylät saarilla ovat postikorttimaisia, pieniä ja rauhallisia, mitä nyt tällä retkellä Vathi Ithakalla oli hiukan isompi, voisikohan sitä jo kutsua kaupungissa. Ja asuminen ”omassa” veneessä tarjoaa mielestäni jotenkin rauhallisemman elämänrytmin kuin asuminen turistirannan hotellissa. Ihan hieno reissu tämäkin – ja muutaman vuoden päästähän palasimme sitten jo toiselle purjehdusretkelle Kreikkaan, silloin reittinä oli Ateena – Kos.

Joonian saaristo
Klikkaa tästä tai kuvasta purjehdusreissumme kuviin
Tags from the story
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.