Norjassa mm. kesällä 1979

Renault 5 1979

Ehkä hiukan yllättäen, kun halusin linkittää 100 maata -luettelooni matkakertomuksen ja edes muutaman kuvan kustakin maasta, niin joistakin ihan lähellä olevista maista, joissa olen käynyt useita kertoja, olikin vaikea löytää materiaalia. Kuten esimerkiksi Norjasta. Muutamaa huonolaatuista kännykkäkuvaa 2000-luvun työmatkoilta lukuunottamatta kuvia piti etsiä dioista ja 70-luvun lopulta asti.

Mutta siis, kesällä 1979, teimme automatkan Osloon, jossa silloin asui Lassen työkaveri Christer vaimonsa ja (silloin) pienen Christian -poikansa kanssa. Autona ensimmäinen uutena ostamamme auto, pirteänkeltainen Renault 5. Matkalla Osloon pysähdyimme mennen tullen Lassen veljen luona Karlstadissa – kiersimme jopa joitakin nähtävyyksiäkin Karlstadin lähellä, kävimme mm. LM Ericsson -museossa. Oslossa kävimme Holmenkollenilla, Vikelandin puistossa ja Bygdoyssa, mutta selkeimmin vielä 30 vuoden jälkeenkin muistan terassityyppisen talon, jossa Christer -perheineen asui: 70-luvun lähiö-Suomesta tällaiset hiukan monimuotoisemmat kerrostalot vielä puuttuivat.

Norja 1979
Klikkaa tästä tai kuvasta katsoaksesi muutamia kuvia vuoden 1979 Norjan reissultamme

Sittemmin olen käynyt Norjassa työmatkoilla Digitalin aikoina 1995, SAP-konsulttien tapaamisessa 1998, SAP Nordicin vuoden 2000 Kick-offissa Lillehammerissa (eikä siltäkään reissulta yhtään kuvaa!) ja ihan työmatkalla SAPilla vielä työskennellessäni tammikuussa 2005 ja saman vuoden maaliskuussa SASilla aloitettuni kurssilla. Tältä matkalta on jopa se kännykkäkuva …

Norja 2005

Tags from the story
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.