Naisten etsivätoimisto nro 1

Gaborone

Osana äsken tekemäämme Afrikan matkaa kävimme myös Botswanan pääkaupungissa Gaboronessa.
Varsinaisesti osallistuimme Olympian matkalle Victorian putoukset, safari ja Zambesi Queen, mutta kun olimme jo niin lähellä Gaboronea (Botswanan pääkaupunki) ja olen lukenut kaikki (tällä hetkellä 12) Alexander McCall Smithin Naisten etsivätoimisto -sarjan kirjaa, niin pyysimme Olympiaa räätälöimään meille matkan loppuun pari vuorokautta Gaboronessa.

Netistä löytyi sitten Africa Insight -toimiston retki, joka kierrätti meitä niin Gaboronessa kuin läheisessä Mochudin kylässä kirjasarjan ”tapahtumapaikoilla”, mukaanlukien kirjasarjasta tehdyn elokuvan ja televisiosarjan kuvauspaikoilla päivän verran ja lisäksi kävimme vielä seuraavana aamuna omatoimisesti nauttimassa Roiboos -teetä President Hotelin verannalla, kuten Mma Ramotswekin kirjoissa.

Paitsi matka kirjasarjan maisemiin poikkeaminen Gaboronessa oli hyvä lisä Olympian valmismatkaan myös sikäli, että siitä missä Victoria Falls, Choben luonnonpuisto ja Zambesi Queen -hotellilaiva kaikki edustavat turisteille tarjottavaa Afrikkaa, niin muutama päivä Gaboronessa antoi hyvän johdannon myös oikeaan afrikkalaiseen (botswanalaiseen) elämään ja arkeen.

Televisiosarja Naisten etsivätoimisto nro 1 alkoi muuten uusintana Yle TV1:llä keskiviikkona 9.11. – eli jos ensimmäinen esityskerta toissakesänä jäi väliin, niin kannattaa katsoa nyt! (Ensimmäinen 9.11. jaksokin on vielä katsottavissa Yle Areenassa.)

Meriharakka-sivuilla Afrikan matkamme jatkuu tulevina viikkoina ainakin ”jaksoilla”: Victoria Falls (kohokohtana uinti putousten päällä Devil’s Poolissa), Chobe ja Namibia (paikat ja ihmiset), Chobessa safareilla nähdyt eläimet ja linnut. Pysy siis kanavalla …

MmaRamotswe
Klikkaa tästä tai kuvasta nähdäksesi kuvia Gaboronen kierrokseltamme
Tags from the story
, ,
Join the Conversation

3 Comments

  1. says: Tiia

    Luen juuri yhtä näistä kirjoista ja nyt on käynyt mielessä, että haluaisin käydä Botswanassa. Kivoja kuvia!

  2. says: Pirkko

    Kiitos Tiia kommentistasi! Botswana onkin ”helppo” maa käydä Afrikassa, elintaso on Afrikan korkeimpia ja sen myötä maa on jokseenkin turvallinen.

Leave a comment
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.