Suoraa apua Afrikkaan

Vieraillessamme Namibiassa Kasenun kylässä näimme myös kylän laidalla aikaisemmin olleen vesisäiliön jäännökset ja kylän tähän aikaan vuodesta lähes tyhjillään olevan kaivon. Vesisäiliöön vettä otettiin joesta, mutta säiliö oli vuosien mittaan ruostunut puhki ja hajonnut.
Namibian retken jälkeisellä illallisella eräs matkaseurueemme jäsen teki ehdotuksen, että voisimme kerätä rahat uuteen vesisäiliöön ja kun sitä yleisesti pidettiin hyvänä ehdotuksena – ja kun vielä Zambesi Queenin kapteeni lupasi hoitaa asian käytännössä, niin rahat kerättiin (yhteensä n. 300 USD) ja asia jätettiin kapteenin hoitoon.
Olympian opas, joka oli tulossa samaan kylään toisen ryhmän kanssa kahden viikon sisällä lupasi kertoa meille miten projektin kanssa kävi. Ja hyvinhän siinä näytti käyneen – oheisena muutama kuva siitä miten säiliö tuotiin kylään ja pienestä lahjoitusseremoniasta kylässä ja miten säiliö pyöritetään kylää kohti.

Watertank

Artikkelin avainsanoja
,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.