Sokerina pohjalla – eläinkuvat matkaltamme

Botswana

Tässä vielä yksi juttu syksyiseltä Afrikan matkaltamme – ja linkki eläinkuviin. Eläinkuvat on otettu Botswanassa ja Botswanan ja Namibia rajalla Chobe-joella.

Afrikan matkoilla on tapana tavoitella Big Fivea, viittä suurta. Yleisimmin näihin luetaan elefantti, leijona, leopardi, buffalo ja sarvikuono. Oppaat Choben alueella pitivät enemmän listasta, jossa sarvikuonon tilalla on virtahepo, sillä sarvikuonoja ei tällä alueella ollut, mutta virtahepoja sen sijaan todella paljon. Samoin norsuja oli laumoittain, eikä buffaloistakaan ollut pulaa. Näimme myös muutaman leijonan (mutta sen verran kaukaa, ettei niistä saanut hyviä kuvia – mutta niitähän meillä oli jo Serengetiin 2003 tekemältä matkaltamme). Ja sen leopardin, jopa kaksin kappalein.

Tällä matkalla oppaat opettivat meille myös Ugly Five, viisi rumaa -käsitteen. Näihin kuuluvat kuulemma paviaani, hyeena, krokotiili, marabou-haikara ja korppikotka. Näistä vain hyeena jäi näkemättä – mutta sen sijaan näimme villikoiria, joita ei kovin usein näe.

eläinkuvat
Klikkaa tästä tai kuvasta nähdäksesi lisää eläinkuva
Artikkelin avainsanoja
, , ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.